Smoorverliefd van Snelle hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Selena Gomez Chef'Special Suzan & Freek Julia Michaels Snelle
Snelle op de Top 40 Awards

Smoorverliefd van Snelle is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40. De rapper vliegt binnen op nummer 18 en laat de andere vier nieuwkomers achter zich.

18. SMOORVERLIEFD – Snelle

Verzekeraar Interpolis lanceerde onlangs een campagne om de aandacht te vestigen op de gevaren van appen op de fiets. Om die boodschap kracht bij te zetten is de hulp van Snelle ingeschakeld. Resultaat is de track Smoorverliefd, over jongeren die door appen tijdens het fietsen een ongeluk hebben gekregen en daardoor niet meer bij hun geliefde zijn. Ook in de clip komt de boodschap duidelijk over. Het is niet voor het eerst dat Interpolis op zo’n heftige manier communiceert. Drie jaar geleden kwam het bedrijf met een soortgelijke campagne om te attenderen op de gevaren van telefoongebruik in de auto. Smoorverliefd, niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Doe Maar uit de jaren ’80, is de zesde hit voor Snelle.

36. IF THE WORLD WAS ENDING – JP Saxe ft. Julia Michaels

JP Saxe en Julia Michaels ontdekten toevallig dat ze fan waren van elkaars muziek en toen was een samenwerking snel geregeld. Meteen op de eerste dag dat ze elkaar ontmoetten kwam If The World Was Ending tot stand en werd ook meteen maar opgenomen. Julia Michaels ken je al van vier eerdere Top 40-hits. Bovendien schreef de Amerikaanse mee aan nog eens een handvol hits van anderen. Zo is ze bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor de nummer 1-hit Sorry van Justin Bieber. JP Saxe heet voluit Jonathan Percy Saxe en is een singer-songwriter uit het Canadese Toronto, die inmiddels woont en werkt in Los Angeles. Z’n opa was een bekende Hongaarse cellist. If The World Was Ending is JP’s Top 40-debuut.

37. DEZE IS VOOR MIJ – Suzan & Freek

Na een tijd covers te hebben gespeeld en opgenomen besloten Suzan & Freek een dik jaar geleden het eens te proberen met zelfgeschreven nummers. Tien daarvan vind je op het in 2019 verschenen album Gedeeld Door Ons. De tekst van de nieuwe single Deze Is Voor Mij gaat over het doorbreken van vaste patronen en dan met name over mensen die zichzelf voortdurend wegcijferen voor anderen, maar op een bepaald moment besluiten dat het genoeg is geweest en voor zichzelf te kiezen. Deze single is na Als Het Avond Is en Blauwe Dag de derde Top 40-hit voor Suzan & Freek. Tot en met 28 januari staat het stel in Ahoy in Rotterdam tijdens De Vrienden Van Amstel Live. In april doen Suzan & Freek een clubtour.

38. TROUBLE – Chef’Special

Chef’Special heeft aardig wat plannen voor 2020. De Haarlemse band zal op 6 maart een nieuw album uitbrengen met de titel Unfold. Volgens de bandleden is dit het meest persoonlijke album van Chef’Special tot nu toe, mede doordat gitarist Guido Joseph het zelf produceerde. Verder staan er voor dit jaar optredens in onder meer Utrecht en Groningen op het programma en een buitenlandse tournee. Chef’Special zal te zien zijn in landen als Duitsland, Spanje en Tsjechië. Als voorproefje op het nieuwe album verscheen net na de jaarwisseling de nieuwe single Trouble. Het is de vijfde Top 40-hit voor de band rond zanger Joshua Nolet. Grootste hit is nog altijd In Your Arms, die in 2014 tot nummer 20 kwam.

39. RARE – Selena Gomez

Van 2010 tot 2018 had Selena Gomez een knipperlichtrelatie met Justin Bieber, die kort na de zoveelste breuk tussen de twee definitief stopte toen Justin ineens in het huwelijksbootje stapte met Hailey Baldwin. Selena lijkt de breuk nog steeds niet helemaal verwerkt te hebben, want de teksten op haar nieuwe album Rare zitten vol verwijzingen naar de stukgelopen relatie. Denk maar aan de track Lose You To Love Me, die nu elf weken in de Top 40 staat. Ook andere tracks op het album, met titels als Look At Her Now, People You Know en Cut You Off, bevatten meer stiekeme hints dan alle seizoenen van Wie Is De Mol? bij elkaar. De nieuwste hit van Selena is de titeltrack van Rare. Qmusic koos ‘m onlangs als Alarmschijf.

Foto: Stichting Nederlandse Top 40