Nieuws
Worldwide Club 20

Pedro naar eerste plaats

Pedro naar eerste plaats
Jaxomy  Agatino Romero  Raffaella Carra 

Een voorspelling van een nummer 1-clubhit voor Raffaella Carra was waarschijnlijk een enorme gok geweest. Toch is het haar, weliswaar postuum, gelukt.

Jaxomy en Agatino Romero, de twee drijvende krachten achter Pedro, hadden het al van meet af aan goed op de korrel. Het nummer van de Italiaanse zangeres was en is tijdloos. In 1980 zette Carra het op haar album Mi Spendo Tutto en dat nummer, 44 jaar na de oorspronkelijke release, is dankzij een ronddraaiende wasbeer nu een nummer 1-hit. Daarmee staat er ook voor het eerst een Italiaanstalige dancetrack bovenaan de Worldwide Club 20. I Don’t Wanna Wait, de vorige nummer 1 in de lijst, zwaait na vijf weken af en zakt naar nummer 4. Ondertussen kruipt Summertime Blues (van Chris Lake, Sammy Virji en Nathan Nicholson) naar de tweede plaats en zien we John Summit, Sub Focus en Julia Church, met vijf plaatsen winst voor Go Back, op nummer 3 verschijnen. Go Back is voor Summit inmiddels zijn 14e top 3-hit en geen andere dj stond met zoveel tracks op het erepodium van de clublijst. Qua weken moet John Summit nog wel zijn meerdere erkennen in David Guetta. De Fransman scoorde dan ‘slechts’ 9 top 3-hits in de Worldwide Club 20; in totaal hielden die hits het wel 42 weken vol bij de beste drie clubhits ter wereld. Ondertussen kan ook Tiësto weer een top 10-hit bijschrijven in de lijst want My City komt, met eveneens vijf plaatsen winst, op nummer 6. Het is voor Tiësto zijn 18e top 10-hit in de Worldwide Club 20.

De Worldwide Club 20 telt deze week drie nieuwe hits. De hoogste nieuwe komt op naam van de Chemical Brothers. Het tweetal, bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons die helemaal geen broers zijn, heeft er zelf maar weinig aan hoeven doen. Hey Boy Hey Girl verscheen in mei van 1999 en is nu dus precies 25 jaar out. De track maakt gebruik van een sample die zelf nog een tikkie ouder is want The Roof Is On Fire werd oorspronkelijk al in 1984 op plaat gezet door Rock Master Scott en The Dynamic Tree. Destijds kwam dat nummer in de top 5 van de Amerikaanse dancechart. Dat was een klap hoger dan de versie van The Chemical Brothers die er mee op nummer 12 kwamen. Anders was dat dan weer in het thuisland van The Chemical Brothers want Hey Boy Hey Girl stond wel op de eerste plek van de Britse clubchart. Nu doet het Oekraïense duo Artbat een gooi naar de hoofdprijs in de Worldwide Club 20. Artur Kryvenko en Vitaly Limarenko Stonden zelf pas één keer eerder in de lijst. Dat deden ze in 2020 met Best Of Me dat op plek 4 kwam. Later wisten ze met hun remix van What Else Is There?, de track van Röyksopp in 2021, nog op nummer 9 te komen.

De volgende classic in de lijst heeft ook een bekende tekst want “Everyday I’m shuffelin’” ken je natuurlijk uit Party Rock Anthem van LMFAO, Lauren Bennett en Goon Rock dat in 2011 verscheen. Toch was de basis voor dat nummer vijf jaar eerder al verschenen als Hustlin’ en op plaat gezet door Rick Ross. Het was voor hem toen zijn allereerste single van zijn debuutalbum Port Of Miami. Die track heeft Chris Lake nu onder handen genomen en levert hem nu zijn achtste hit op in de Worldwide Club 20. Precies een jaar geleden scoorde Lake zijn eerste en enige nummer 1-hit: Beggin’. Hustlin’ is nieuw op nummer 16.

De derde binnenkomer is een eerbetoon aan de Love Parade, het festival dat tussen 1989 en 2006 in Berlijn werd georganiseerd en daarna ook op andere plekken in Duitsland nog doorleefde. In 1997 maakte Da Hool, de artiestennaam van Frank Tomiczek, de track Meet Her At The Love Parade. De track was van origine instrumentaal en de nieuwe versie waar Dimitri Vegas, Like Mike en Maddix aan werkten is nu van Duitstalige vocalen voorzien en ook de Duitse producer en vocalist Kiki Solvej sleutelde mee aan het nummer. Zelf noemt ze zich authentiek, expressief en zeer ruimdenkend en dat is te horen in de bewerking van de track. Meet Her At The Love Parade begint wel heel voorzichtig in de lijst als binnenkomer op nummer 20.

Hier check je de complete Worldwide Club 20.

1 ( 2) PEDRO- Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carra

14 (--) HEY BOY HEY GIRL - ARTBAT REMIX- The Chemical Brothers

16 (--) HUSTLIN'- Martin Ikin

20 (--) MEET HER AT THE LOVE PARADE- Dimitri Vegas & Like Mike x Maddix x Da Hool ft. Kiki Solvej

(16-06-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It