Nieuws
Worldwide Club 20

Pedro blijft op nummer 1

Pedro blijft op nummer 1
Jaxomy  Agatino Romero  Raffaella Carra 

Jaxomy, Agatino Romero en Raffaella Carrà hebben ook deze week de eerste plek van de Worldwide Club 20 in handen.

De Italiaanstalige track die via social media en een ronddraaiende wasbeer de hele wereld is overgewaaid, Pedro, stond vijf weken op nummer 2 en wist vorige week door te stoten naar de eerste plaats van de lijst. Ook deze week houdt Pedro stand maar de voorsprong op concurrent Go Back van John Summit, Sub Focus en Julia Church is ondertussen wel tot een minimum geslonken. Of dat dan de kandidaat is om de eerste plek over te nemen in de aanstaande 200e Worldwide Club 20 is maar zeer de vraag. Vooral de hoogste binnenkomer in de lijst van deze week, She’s Gone Dance On van Disclosure, zit vol energie om door te stoten naar de bovenste positie.

Weinig tracks weten deze week te klimmen in de lijst. De Worldwide Club 20 van deze week telt slechts vier stijgers en drie van de vier klimmers pakken slechts één plaatsje winst. Uitzondering is dan How You Feel van Anotr, Erik Bandt en Leven Kali; die weet drie plaatsen te stijgen en is, op nummer 6, de snelste stijger. PATT, in de remake van Adam Bayer, Layton Giordani en Green Velvet, staat een stuk sneller in de achteruit en zakt, als snelste van zes zakkers, zeven plekken naar nummer 15.

She’s Gone Dance On van Disclosure is, op nummer 9, de hoogste van vier binnenkomers. De broers Guy en Howard Lawrence staan er in de Worldwide Club 20 bekend om dat ze kleine successen boeken. Hun drie voorgaande noteringen in de lijst kwamen niet verder dan een totaal van acht weken in de lijst. In My Arms (drie weken in de lijst en plek 8), Watch Your Step (één week in de lijst en plek 17) en You’ve Got To Let Go if You Want To Be Free (vier weken in de lijst en plek 8) zijn dus de kleinere hits. Toch heeft het er alle schijn van dat She’s Gone Dance On het grote succes van de Britse houseact gaat worden. De basis van het nummer ligt in Dance On, het nummer van Ennio Morricone en Michael Fraser dat in 1978 werd gemaakt voor de film Cosi Come Sei. Of de heren met She’s Gone Dance On werken aan een nieuw album is niet duidelijk. Een jaar geleden verscheen het album Alchemy; voor de twee een feest: “Met dit album vieren we onze bevrijding”, zo lieten ze weten bij de release onder eigen beheer .“We kunnen doen wat we zelf willen en super creatief zijn”, aldus Disclosure. She’s Gone Dance On is beslist een track die lang tussen je oren blijft pingpongen.

Skrillex wist in de Worldwide Club 20 al twee nummer 1-hits te scoren. Sonny John Moore, zoals de dj en producer in het dagelijks leven heet, deed dat met Butterflies (2021) en Rumble (2023). Daarnaast scoorde hij met Baby Again.. en Fine Day Anthem (2023) nog eens twee top 3-hits. Twee van deze successen scoorde hij met Fred Again.. een laat ook zijn naam deze week bij de binnenkomers staan; Places To Be is nieuw op nummer 18. Terug naar Skrillex die voor Push de samenwerking heeft opgezocht met Hamdi, Taichu en Offaiah. Die laatste zagen we al drie keer eerder in de Worldwide Club 20 waar de Amerikaan Hamdi en de Argentijnse vocalist Taichu voor het eerst hun opwachting maken. Push is trouwens zo’n track die al dik een half jaar meedraait want al in september van het afgelopen jaar was de trck te horen op Rinse FM. Toen liet Skrillex weten dat het een voorproefje zou zijn van hoe een nieuw album zou moeten gaan klinken. Push zat ook in sets op Hard Summer en Movement Festival maar toen klonk het beslist nog anders. Skrillex weet de tracks in een hoog tempo op te volgen. Taka, de track die hij met onder meer Ahadadream maakte, zakt deze week vier plekken naar nummer 17.

De 51-jarige Sean Paul Ryan Francis Henriques zien we deze week voor het eerst in de Worldwide Club 20 verschijnen. De Jamaicaanse R&B- en dancehallster kennen we van tracks als Got 2 Luv U , Summer Paradise, We Be Burnin’ en Baby Boy maar wellicht nog het best van Get Busy – zijn nummer 1-hit uit 2003. De Australische dj en producer Odd Mob draaide in zijn sets al regelmatig een bootleg van de track. Harry Hope, zoals de man uit Brisbane in het dagelijks leven heet, weet zichzelf er nu ook mee in de lijst te zetten. “Krankzinnig om te zien dat een nietszeggende bootleg die ik voor mijn sets maak nu een echte release is geworden. Je moet het allemaal niet al te serieus nemen. Eenvoudig, een beetje gek en wat sneller”, zo stelt hij er zelf over. Get Busy, in de Odd Mob Club Mix, is nieuw op nummer 13.

Hier check je de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) PEDRO- Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà

9 (--) SHE'S GONE DANCE ON- Disclosure

11 (--) PUSH- Skrillex, Hamdi & Taichu feat. Offaiah

13 (--) GET BUSY - ODD MOB CLUB MIX- Sean Paul & Odd Mob

18 (--) PLACES TO BE- Fred Again.., Anderson .Paak & Chika

(23-06-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix