OBZ kachelt als hoogste de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 OBZ Lost Frequencies James Arthur Alesso Zara Larsson
OBZ kachelt als hoogste de Top 40 binnen

Ik Ben Kachel van OBZ, het Foute Anthem van 2022 bij Qmusic, is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De Friesen blijven Questions van Lost Frequencies en James Arthur en Words van Alesso en Zara Larsson voor.

36 (--) IK BEN KACHEL – OBZ
Juni is traditiegetrouw de Foute Maand bij Qmusic, met onder meer de Foute 1500 en de Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook mochten luisteraars weer het Foute Anthem kiezen uit drie genomineerde tracks. De Laatste van Ammar & Snelle en Pistolero van Elettra Lamborghini kregen minder stemmen dan de derde kandidaat: Ik Ben Kachel van OBZ. Dat zijn Kees Postma, Dylan van der Feen en Jelte Jan van der Zee. Met hun track scoorden ze afgelopen najaar al goed op de streamingdiensten en haalden de Tipparade, maar nu Ik Ben Kachel tot Foute Anthem van 2022 is verkozen, scoren ze hun eerste Top 40-hit. De afkorting OBZ slaat op de plaats waar de drie vandaan komen, het Friese Oudebildtzijl.

37 (--) QUESTIONS – Lost Frequencies ft. James Arthur
Het rijtje singer-songwriters dat samen met Lost Frequencies een Top 40-hit scoort begint groter en groter te worden. Nadat Felix de Laet, zoals de 28-jarige Belgische dj en producer eigenlijk heet, succes had in samenwerking met onder anderen Janieck Devy en Calum Scott is het nu de beurt aan James Arthur. Hem ken je nog van zijn hit Say You Won’t Let Go, waarmee hij eind 2016 doorbrak en tot de tweede plek in de Top 40 wist te komen. Daarna scoorde de 34-jarige Brit ook in duet met Anne-Marie met Rewrite The Stars. Nu komt daar dankzij Questions dus een derde Top 40-notering voor hem bij. Lost Frequencies is al een stukje verder, want zijn teller komt op tien hits. Qmusic koos Questions als Alarmschijf.

39 (--) WORDS – Alesso & Zara Larsson
Na het succes van When I’m Gone is Alesso opnieuw de studio ingedoken met een bekende zangeres. Was het op zijn vorige hit Katy Perry, ditmaal heeft Alessandro Lindblad, zoals de 30-jarige dj en producer uit Zweden voluit heet, het wat dichterbij huis gezocht. Zangeres op zijn nieuwe hit Words is namelijk Zara Larsson en zij komt natuurlijk zelf ook uit het land van Ikea, surströmming en kanelbulle. Zara brak in het najaar van 2015 door met haar hit Lush Life en haalde tot deze week nog zes keer de Top 40, zowel solo als samen met bekende namen als Clean Bandit, MNEK, Tinie Tempah en ook David Guetta heeft haar nummer in zijn telefoon staan. De samenwerking Words met Alesso is dus haar achtste Top 40-hit.

Foto: YouTube