Nog meer kerstmuziek in de Top 40

- Hitlijsten

 Tim Dawn Emma Heesters Galantis Nghtmre Liam O'Donnell
Nog meer kerstmuziek in de Top 40

Vorige week kwamen er al twee kerstnummers binnen in de Top 40 en deze week komt er weer één bij: Als De Eerste Sneeuw Valt van Emma Heesters. De hoogste binnenkomer in de Lijst der Lijsten is To Love Somebody van Tim Dawn.

34 (--) TO LOVE SOMEBODY – Tim Dawn
Veel supermarkten pakken in de weken voor kerst uit met sentimentele commercials om hun producten aan te prijzen. Waarschijnlijk heb je ook die van de PLUS wel op televisie gezien. Dat is de commercial met die buschauffeur én met de nieuwste hit van Tim Dawn. De Nederlandse singer/songwriter werd gevraagd een cover van To Love Somebody in te zingen. Het origineel van de Bee Gees kwam in 1967 tot de dertiende plek in de Top 40 en ook covers door Nina Simone, Jimmy Somerville en Michael Bolton haalden de lijst. Het is niet voor het eerst dat een reclame van PLUS voor een Top 40-hit zorgt. Joe Bucks The Way You Take Time kwam zo al in de lijst terecht. Qmusic koos To Love Somebody als Alarmschijf.

38. ALS DE EERSTE SNEEUW VALT – Emma Heesters
‘Zelf ben ik mega fan van kerst. Vandaar dat ik natuurlijk super excited ben om mijn eerste eigen kerstsingle uit te brengen’. Dat zei Emma Heesters onlangs in een interview over haar nieuwste hit Als De Eerste Sneeuw Valt. De 24-jarige zangeres uit het Zeeuwse ‘s Gravenpolder maakte haar kerstsingle met hetzelfde team waar ze ook haar eerdere solohit Waar Ga Je Heen mee schreef en produceerde. Om nog wat extra aandacht te genereren voor haar vijfde Top 40-notering heeft Emma speciaal voor TikTok een dansje bij het nummer bedacht. Een heel slim plan, want die zogenaamde ‘dance challenge’ gaat inmiddels al aardig viral op het sociale medium, waardoor Emma lekker opvalt met haar eerste kerstsingle.

40. TU TU TU (THAT’S WHY WE) – Galantis & Nghtmre feat. Liam O’Donnell
Galantis ken je nog wel van de hit Runaway (U & I). Daarmee stond het Zweedse producersduo Christian Karlsson en Linus Eklöw in 2015 maar liefst 23 weken in de Top 40. Eén van die weken stonden ze zelfs boven aan de lijst. Daarna haalde Galantis de Top 40 nog drie keer, maar hun tot nu laatste notering, Hunter, dateert van drie en een half jaar geleden. Tu Tu Tu (That’s Why We) is een samenwerking met Nghtmre en Liam O’Donnell. Nghtmre, dat je natuurlijk uit moet spreken als ‘nightmare’, is het alter ego van de Amerikaanse dj/producer Tyler Marenyi. Liam O’Donnell is een Britse zanger, die normaal de frontman is van het nog onbekende bandje Various Cruelties, maar nu een uitstapje maakt.

Foto: YouTube