New Releases: Guetta helpt Black Eyed Peas en Shakira een handje

- Hitlijsten

 The Black Eyed Peas Shakira David Guetta Måneskin Topic A7S Nona Eminem Cee Lo Green Sam Fischer Alok Ella Eyre Kenny Dope Jaap Reesema Young Ellens Bokoesam Icona Pop Ultra Naté
New Releases: Guetta helpt Black Eyed Peas en Shakira een handje

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Black Eyed Peas, Shakira en David Guetta, Måneskin en Topic en A7S.

DON’T YOU WORRY – Black Eyed Peas, Shakira + David Guetta
Ooit was er een tijd dat bijna iedere track van de Black Eyed Peas een gegarandeerde Top 40-hit was. Die tijd ligt ver achter ons, al pikt de Amerikaanse groep de laatste jaren wel weer geregeld een hit mee. Mamacita (met Ozuna en J.Rey Soul) kwam twee jaar geleden tot nummer 5 in de Lijst der Lijsten en Girl Like Me (met Shakira) kwam vorig jaar nog tot 33. Die laatste samenwerking smaakte blijkbaar naar meer, want opnieuw mag Shakira aantreden en nu voor Don’t You Worry. De productie ligt in de vakkundige handen van David Guetta. De meester van de grote rammers zat eerder al achter de knoppen bij I Gotta Feeling, de zomerhit van 2009 die twee weken op 1 stond in de Nederlandse Top 40 en die het 26 weken volhield in de lijst. Don’t You Worry heeft alle ingrediënten voor opnieuw een dikke hit.

IF I CAN DREAM (FROM THE OFFICIAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK ELVIS) – Måneskin
Fans van The King zullen er lang naar hebben uitgekeken. De film Elvis van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) moet één van de kaskrakers van deze zomer worden. Je zou verwachten dat je voor deze film vooral Elvis-klassiekers op de soundtrack zou zetten. Niets is minder waar, want er werd een blik uiteenlopende artiesten opengetrokken, die allen met een eigen nummer een ode brengen aan de legendarische zanger. Måneskin liet tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn al een klein stukje horen van hun track If I Can Dream. Daarop hoor je zanger Damiano David (en de rest van de band), zoals je ze nog niet eerder hebt gehoord. Verderop in dit artikel check je de bijdrage van Eminem en Cee-Lo Green, die ook nogal hitgevoelig is.

KERNKRAFT 400 (A BETTER DAY) – Topic x A7S
Laat Kernkraft 400 in Eindhoven en omstreken horen en je hoort meteen ook heel wat mensen meelallen. Het is namelijk al jaren de tune die wordt gedraaid na een doelpunt van PSV in het eigen Philips Stadion. Uiteraard is het daarnaast al jaren een clubklassieker die zijn weerga niet kent. In 2000 belandde de track van het Duitse Zombie Nation in de Nederlandse Top 40 en kwam tot de achtste plek. Topic en A7S staken het nummer in een nieuw jasje en voegden een tekst aan de bekende beats toe. Het resultaat is een rammer, die je de komende maanden ongetwijfeld op heel wat vakantiebestemmingen aan de costa’s hoort.

NOBODY – Bryce Vine
Maak kennis met de Amerikaanse rapper en zanger Bryce Vine. Hij kreeg in 2011 bekendheid doordat hij meedeed aan The Glee Project, een talentenjacht met als doel een rol te krijgen in de serie Glee. Daar schopte hij het tot de halve finale. Daarna verliet hij het conservatorium en ging hij online verder. Niet veel later tekende hij bij Warner en scoorde hij hits met nummers als Drew Barrymore en La La Land. Nobody nestelt zich heel snel in je hoofd en gaat daar voorlopig niet meer uit.

SOMEONE LIKE YOU – Nona
Op Forever Yours deed Nona ons heel in de verte denken aan Amy Winehouse en op latere nummers zoals Cry Me A River deed ze dat nog eens dunnetjes over. Maar Nona heeft meer in haar mars. Op Someone Like You kruipt ze meer in het straatje van een popster als Ava Max en tóch behoudt ze een eigen geluid. Het nummer staat op het deze week verschenen album van de zangeres, No Tears In My Champagne, waarop ook al haar vorige singles staan. Met deze verzameling nummers is ze klaar voor een broeierige festivalzomer.

Ook deze nummers moet je checken
Er zijn nog veel meer nieuwe tracks verschenen. Eminem maakte met CeeLo Green voor de Elvis-soundtrack The King & I, waarop hij ouderwets op dreef is. Sam Fischer heeft in Nederland nog geen hit op zijn naam staan, maar All My Loving kan zomaar naar de Top 40 sluipen. Young Ellens, Bokoesam en C.Smoke beginnen de zomer met het catchy Daarom Drink Ik, terwijl Alok de bekende stem van Ella Eyre gebruikte voor Deep Down, dat sterk leunt op The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind) van Kenny “Dope” presents The Bucketheads. Die track kwam in 1995 tot nummer 12 in de Nederlandse Top 40. Jaap Reesema komt eens niet met een standaard ballad. Samen met de Vlaamse Lea Rue maakte hij Code Rood, een nummer over op slag verliefd worden op iemand. Icona Pop en Ultra Naté staken vervolgens de 90’s-hit Free in een nieuw, aanstekelijk jasje.

THE KING & I – Eminem ft. CeeLo Green

ALL MY LOVING – Sam Fischer

DEEP DOWN – Alok, Ella Eyre, & Kenny Dope feat. Never Dull

CODE ROOD – Jaap Reesema x Lea Rue

DAAROM IK DRINK – Young Ellens, Bokoesam & C.Smoke

YOU’RE FREE – Icona Pop & Ultra Naté

Meer nieuwe releases checken? Beluister onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.