Miley Cyrus voert met Flowers voor de vierde week de Top 40 aan

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Maan Goldband Zoë Tauran Flemming Taylor Swift Ed Sheeran Tiësto The Kid Laroi Boef Lil Kleine
Miley Cyrus voert met Flowers voor de vierde week de Top 40 aan

Miley Cyrus heeft met Flowers ook deze week de grootste hit van ons land te pakken. De zangeres heeft dezelfde concurrenten als vorige week achter zich gelaten: de complete top 4 is onveranderd.

Voor de vierde achtereenvolgende week zijn de nummers 1, 2 en 3 te vinden op dezelfde plekken. In 3004 eerdere Top 40’s is het nu 20 keer eerder voorgekomen dat de top 3 zo lang (of zelfs nog langer) muurvast zat. Dit jaar zien we het trouwens niet voor het eerst want op 14 januari van dit jaar hadden we ook voor een vierde achtereenvolende week dezelfde top 3… toen stonden Ladada (van Claude), Stiekem (van Maan en Goldband) en How Do I Say Goodbye (van Dean Lewis) op 1, 2 en 3. 

Record voor Stiekem
Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude staat opnieuw op nummer 2 waar Stiekem van Maan en Goldband ook deze week de derde positie inneemt. Stiekem evenaart een record want het is voor de derde keer in de ruim 58-jarige hitlijstgeschiedenis dat een Nederlandstalige hit 14 weken in de top 3 staat. Dromen Zijn Bedrog (van Marco Borsato) en Hoe Het Danst (van Marco Borsato, John Ewbank en Davina Michelle) waren de voorgangers van Stiekem. Creepin' van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage blijft druk houden op de top 3 en staat stevig op 4.

Therapie ruikt topposities 
Zoë Tauran stijgt met Therapie van 7 naar 5 en is een luis in de pels van de top 4. De Nederlandse zangeres staat voor het eerst in de top 5 van de Nederlandse Top 40. Met Adrenaline (met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex) was ze vorig jaar dichtbij; dat nummer kwam niet verder dan de zesde plaats. Haar eigen nummers Solo (met Bilal Wahib) en Gebruik Me (met Frenna) bleven met een 26e en 27e plek ver weg van de 5 populairste hits van ons land. 

Door de stijging van Therapie zakt Paracetamollen van 5 naar 6 en Anti-Hero van Taylor Swift van 6 naar 7. Daarmee staat de hit van Taylor Swift nu voor de 8e week op die plek. Dat lijkt veel, maar er is echt nog een hit die vaker op nummer 7 stond: Are You With Me van Lost Frequencies stond in 2015 liefst 12 (!) weken op nummer 7.

Celestial heeft een lange adem
Celestial van Ed Sheeran bereikte op 26 november vorig jaar al de zevende plaats in de lijst, maar sinds enkele weken is het nummer aan een tweede leven bezig. En zo kan het zijn dat de track in zijn 20e week van 10 naar 8 stijgt en daarmee bijna zijn eigen piekpositie evenaart. De prestatie van Celestial is niet uniek: het is de 26e Top 40-hit ooit, die met 20 (of meer) weken op de teller nog weet te klimmen (in de top 10). De vorige hit ‘op leeftijd’ die dat nog wist te presteren was toevallig ook van Ed Sheeran. Overpass Graffiti steeg in april van 2022 in de 21e week nog van 7 naar 6.

400 weken voor Tiësto
Tiësto schrijft een nieuwe mijlpaal op zijn naam. De dj en producer heeft met zijn 30 hits opgeteld nu 400 weken in de lijst gestaan. Daarmee is hij de 12e act die dat weet te presteren. Marco Borsato, Armin van Buuren en Anouk zijn de Nederlanders die dat eerder voor elkaar kregen. Lay Low stijgt deze week van 24 naar 23. 

Love Again is de snelste stijger
Love Again van The Kid Laroi is met 8 plaatsen winst de snelste stijger van deze week. De Australische zanger schiet van 34 naar 26 met de ex-Alarmschijf. Boef en Lil Kleine pakken met Herinnering de hoogste van drie binnenkomers op nummer 18. De twee werkten eerder al samen op Krantenwijk, Patsergedrag en Miljonair en dat werden allemaal top 10-hits voor het gelegenheidsduo. Lees hier alles over de nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube