Merry Christmas is meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Elton John
Merry Christmas is meest gedraaid

In de kerstweek is het Ed Sheeran en Elton John gelukt om met Merry Christmas de eerste plaats te bereiken.

De track van de twee Britten verscheen vorig jaar en stond toen twee weken op nummer 1. Dit jaar keert Merry Christmas dus terug op 1. Vorig jaar wist Last Christmas de beste ‘kerstklassieker’ te worden. Ed Sheeran lost zichzelf af als lijstaanvoerder want afgelopen week stond hij met Celestial op nummer 1. Die track zakt deze week naar nummer 3. Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy blijft zitten op nummer 2.

Als we de hit van Ed en Elton daar dit jaar niet onder scharen zien we wel een wisseling van de wacht. Nu gaat die eer namelijk naar Chris Rea die met Driving Home For Christmas op nummer 7 weet te komen; net een plekje hoger dan Wham! De klassieker van Rea stond in 2019 zelfs op nummer 1.

De Alarmschijf van vorige week, Paracetamollen van Flemming, is de hoogste van twee nieuwe binnenkomers op nummer 4. Op nummer 38 verwelkomen we de nieuwste van Davina Michelle, January Without You. De snelste stijger is deze week voor All By Myself waarmee Alok, Sigala en Ellie Goulding 15 plaatsen winst pakken naar nummer 10. De snelste zakker is I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha. Die track stond vier weken op nummer 1 maar valt nu, met 26 plaatsen verlies, naar nummer 34.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40.

1 (16) MERRY CHRISTMAS- Ed Sheeran & Elton John

4 (--) PARACETAMOLLEN- Flemming

38 (--) JANUARY WITHOUT LOVE- Davina Michelle