Måneskin komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Måneskin Zoë Tauran Bilal Wahib Lady Gaga Kalush Orchestra
Måneskin komt het hoogst de Top 40 binnen

Supermodel van Måneskin beleefde zijn livepremière tijdens het Eurovisiesongfestival in Turijn en was de afgelopen week Alarmschijf. Deze week is het de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40.

26 (--) SUPERMODEL – Måneskin
Precies in de week van het Eurovisie Songfestival bracht Måneskin de nieuwe single Supermodel uit. Niet gek natuurlijk, want dankzij de winst van de Italiaanse band, een jaar geleden, vond het liedjesfestijn vorige week plaats in Turijn. Afgelopen zaterdagavond mocht het Italiaanse viertal Supermodel dan ook live spelen in de pauze tussen de optredens en de puntentelling in. Supermodel werd mede geschreven en geproduceerd door Max Martin, de Zweedse hitfabriek die inmiddels talloze grote hits op zijn naam heeft staan. De hype rond Måneskin is nog niet ten einde. Binnenkort staat de band op Pinkpop en Rock Werchter en in februari 2023 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Qmusic koos Supermodel als Alarmschijf.

33 (--) SOLO – Zoë Tauran feat. Bilal Wahib
Zoë Tauran kreeg haar eerste bekendheid toen ze in 2012 meedeed aan The Voice Kids. Twee jaar later zat ze in Holland’s Got Talent. In die talentenjacht haalde ze, samen met drie andere meiden, de derde plek onder de naam TP4Y. Inmiddels is de meidengroep voltooid verleden tijd en zijn de vier hun eigen weg gegaan. De afgelopen periode werkte de nu 25-jarige Zoë samen met onder anderen Jonna Fraser, S10 en Bilal Wahib. Met die laatste nam ze vorig jaar Even Langs Je op voor zijn album El Mehdi, dat in december verscheen. Die samenwerking smaakte naar meer, want nu is het de beurt aan Bilal om mee te doen op een track van Zoë. Die heet Solo. Het is haar eerste Top 40-notering en voor hem zijn zesde.

35 (--) HOLD MY HAND – Lady Gaga
Donderdag gaat Top Gun: Maverick in de bioscoop draaien. Het is een vervolg op de Top Gun-film uit 1986, waarin Tom Cruise de jonge piloot Pete ‘Maverick’ Mitchell speelde. Inmiddels zijn we 36 jaar verder en is hij een oude rot in het vak, die voor een gevaarlijke missie komt te staan. Tom speelt opnieuw de hoofdrol en wat ook hetzelfde is als in 1986, is dat de soundtrack boordevol hits staat. Zo scoorde de Amerikaanse band Berlin destijds een nummer 1-hit met het filmthema Take My Breath Away. Aan de soundtrack van Top Gun: Maverick werkten onder anderen OneRepublic en Lady Gaga mee. Die laatste zingt Hold My Hand, dat door Qmusic tot Alarmschijf werd verkozen en haar zeventiende Top 40-hit is.

38 (--) STEFANIA – Kalush Orchestra
Afgelopen zaterdag won Kalush Orchestra uit Oekraïne, zoals veel mensen al hadden verwacht en voorspeld, het Eurovisie Songfestival. Eindigde het land bij de puntentelling van de vakjury nog op de vierde plek, dankzij de vele punten van het publiek hield Oekraïne uiteindelijk dik de nummers 2 en 3, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, achter zich. Het massale stemmen zal deels met de oorlog in Oekraïne te maken hebben, maar het land heeft ook een goeie Songfestival-reputatie. In 2004 en 2016 won Oekraïne ook al, waardoor het nu het enige land is met drie overwinningen in de laatste twintig jaar. De tekst van Stefania gaat over de moeder van de rapper van de groep. Zijn naam is Oleg en zijn moeder heet… precies!

Foto: YouTube