Loop Niet Weg hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Tino Martin Kris Kross Amsterdam SAINt JHN Imanbek Emma Heesters Khalid Disclosure
Kris Kross Amsterdam

De samenwerking tussen Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters kwam vorige week uit, maar Loop Niet Weg is nu al de hoogste van drie nieuwe binnenkomers in de Top 40.

36. LOOP NIET WEG – Kris Kross Amsterdam & Tino Martin & Emma Heesters

‘Het feit dat we alle drie uit verschillende werelden komen maakt het des te interessanter’. Dat zei Tino Martin in een interview over de samenwerking waar hij deel van uit maakt. De combinatie Kris Kross Amsterdam, Tino en zangeres Emma Heesters ligt inderdaad niet heel erg voor de hand, maar het levert het gezelschap wel degelijk een Top 40-hit op. Toen de mannen van Kris Kross Amsterdam het idee voor Loop Niet Weg uitgewerkt hadden, gingen ze op zoek naar een geschikte zanger en zangeres en kwamen dus bij Tino en Emma uit. Beiden braken pas echt door dankzij het tv-programma Beste Zangers en scoorden in 2019 hun eerste hit; Tino met Zij Weet Het en Emma samen met Rolf Sanchez met Pa Olvidarte.

38. KNOW YOUR WORTH – Khalid & Disclosure

Know Your Worth is niet de eerste samenwerking tussen Khalid en Disclosure. Precies een jaar geleden brachten ze samen de track Talk uit, die elf weken in de Top 40 stond en tot de vijftiende plek wist te komen. Officieel is Talk alleen een hit voor Khalid, want de Britse broers Guy en Howard Lawrence, die samen Disclosure vormen, kregen van de Amerikaanse zanger geen credits voor hun bijdrage aan zijn hit. Achter de schermen waren de mannen van Disclosure wel degelijk bij Talk betrokken. Op Know Your Worth krijgen ze die credits wel, zodat dit de derde Top 40-notering is voor Disclosure. In een interview lieten de broers weten dat ze voor een nieuw album maar liefst een stuk of honderd (!) tracks hebben klaar liggen.

40. ROSES (IMBANBEK REMIX) – Saint Jhn feat. Imanbek

De Guyaans-Amerikaanse rapper Saint Jhn bracht de originele versie van Roses al drie en een half jaar geleden uit. In 2016 kreeg het nummer niet veel bekendheid, maar dat is veranderd sinds producer Imanbek een paar maanden geleden een remix uitbracht. Dat deed Imanbek Zeykenov zoals de 19-jarige producer uit Kazachstan voluit heet, trouwens zonder de medewerking van Saint Jhn. Hij probeerde Carlos St. John, want dat is de volledige naam van de 33-jarige rapper, vooraf wel te contacten via Instagram, maar antwoord kreeg hij toen niet. Dankzij de remix krijgt ook het origineel van Roses weer aandacht en komen in een aantal landen beide tracks in de hitlijsten terecht. In Nederland gaat het om de remix door Imanbek

Foto: Stichting Nederlandse Top 40