Lil Kleine komt het hoogst de Tipparade binnen

- Hitlijsten

 Fred Again.. The Blessed Madonna Twenty One Pilots Emma Heesters Imanbek Sean Paul ((JAM)) Sofia Reyes Kris Kross Amsterdam Shaggy Conor Maynard Afrojack David Guetta Noizu
Lil Kleine komt het hoogst de Tipparade binnen

De Tipparade wordt deze week aangevoerd door Marea (We’ve Lost Dancing) van Fred Again.. en The Blessed Madonna. Het nummer springt van 2 naar 1 en dat is één van de flinke verschuivingen in de bovenste helft van de lijst.

De twee acts worden op de voet gevolgd door Twentyone Pilots, dat met Shy Away van 5 naar 2 stijgt. Emma Heesters wint daar achter een plekje en schuift met Schat Ik Ben OK van 4 naar 3. Dancing On Dangerous van Imanbek, Sean Paul en Sofia Reyes wint op zijn beurt dan weer drie plaatsen en komt op 4 terecht. Dat is net boven de grootste stijger van deze week. Kris Kross Amsterdam, Shaggy en Conor Maynard lanceren zichzelf met 25 plekken naar de vijfde plaats en lijken daarmee met Early In The Morning hard op weg naar de Top 40. Afrojack en David Guetta doen dat bijna na, maar zij gaan met Hero van 29 naar 7. Noizu is een andere grote winnaar: Summer 91 (Looking Back) dendert van 25 naar 14.

De complete Tipparade bekijk je hier. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

17 (--) REGEN – Lil Kleine
De afgelopen weken bracht Lil Kleine zijn fans iedere keer weer in extase. Iedere week verscheen er namelijk een nummer van zijn nieuwe EP Kleine. Waar Ik Vandaan Kom en Standaard Procedure (met Ronnie Flex) ging al hard bij de streamingdiensten. Dat gebeurde ook met Regen, dat opnieuw gaat over waar de rapper vandaan komt: van de straat. Hij begon met niets en klom langzaam maar zeker op. Inmiddels is hij één van de succesvolste rappers van Nederland en bezit hij een aantal horecazaken. Regen werd mede geproduceerd door Julian Vahle, de zoon van Linda de Mol en tv-regisseur Sander Vahle.

24 (--) KLEINE GROTE VRIEND – André Hazes x John Ewbank
Zo’n beetje iedereen kon de afgelopen maanden ‘meegenieten’ van de breuk tussen André Hazes en zijn Monique. De roddelbladen maten het breed uit op hun pagina’s en de showbizzrubrieken op televisie legden er hun focus op. Kleine Grote Vriend schreef André samen met John Ewbank, die je natuurlijk vooral kent van Marco Borsato’s nummers. Het is een ode aan zijn zoontje, die als derde partij bij de breuk is betrokken. Hazes zingt onder meer dat hij uit liefde voor hem (en haar) is vertrokken bij Monique en dat hij hoopt dat de nu 4-jarige André jr. hem ooit zal begrijpen.

26 (--) RISE UP – Vinai (feat. Vamero)
Bij de naam Vinai zie je misschien een producer uit het oosten van Europa voor je. Dan kom je wel bedrogen uit, want Vinai is ten eerste niet één persoon. Het is een producersduo uit het Italiaanse Brescia. Sterker nog: Alessandro en Andrea Vinai zijn broers. Ze begonnen solo, maar uiteindelijk bleken hun muzikale ambities elkaar te overlappen en dus gingen ze als duo verder. Alessandro en Andrea hebben inmiddels al nummers uitgebracht met onder anderen Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack en R3hab, maar tot een plek in de Nederlandse Top 40 kwam het nog niet. Het grootste wapenfeit van de broers is Raveology, dat in 2014 niet verder kwam dan de Tipparade. Rise Up is een samenwerking met het duo Vamero, dat bestaat uit Andy Dust en DJ Vicero.

27 (--) SOMEONE LIKE ME – Showtek feat. Lxandra
Achter Showtek gaan de Eindhovense broers Sjoerd en Wouter Janssen schuil. Je kent de producers van 7 Top 40-hits, waaronder Cannonball (met Justin Prime), dat in 2012 de vijfde plek haalde en Bad, dat de mannen maakten met David Guetta en Vassy en waarmee ze in 2014 tot 14 kwamen in de Lijst der Lijsten. Voor Someone Like Me werkten de mannen samen met de talentvolle, Finse zangeres Lxandra. Ze verhuisde naar Berlijn om een doorbraak als artiest te forceren en tot nu toe lukte het haar al om hoge ogen te gooien met een cover van U2’s Pride (In The Name Of Love). Die versie werd gebruikt voor de Amazon-serie Man In The High Castle. Nu aast zij op een doorbraak met origineel materiaal. Op Someone Like Me laat ze in ieder geval volop haar potentie horen.

28 (--) RUN – OneRepublic
Je zou het bijna vergeten, maar vorig jaar stond OneRepublic nog in de Top 40. Hun samenwerking met Kygo, Lose Somebody, was vaak op de radio te horen en kwam in 14 weken Top 40 niet verder dan de twintigste plek. De band van zanger en tekstschrijver Ryan Tedder wilde eigenlijk in 2019 al hun vijfde studioalbum uitbrengen, maar aan het einde van dat jaar was het nog niet af. De releasedatum verschoof naar mei 2020, maar toen heerste het coronavirus al over de wereld. Drie keer is scheepsrecht, dus dit jaar moet het er volgens de mannen van gaan komen. Wanneer het zover is, dat is nog niet duidelijk. Rescue Me was in ieder geval in 2019 al de eerste single en nu wordt Run losgelaten op de wereld.

29 (--) HIGHER POWER – Coldplay
Al een tijdje verschenen er op social media geheimzinnige berichten, met een verwijzing naar alien.fm. Vorige week werd duidelijk dat het ging om een publiciteitsstunt van Coldplay. De band komt na het album Everyday Life, dat de gelijknamige Top 40-hit én eerste single Orphans opleverde, met een gloednieuwe track. Met Higher Power gaat de populaire groep weer een andere richting op. Hoorden we op Everyday Life een alternatief randje, de nieuwste track neigt duidelijk naar pop. Volgens het persbericht werd het nummer geschreven op ‘een kleine keyboard’ en op ‘een wastafel in een badkamer’. Max Martin was de producer van dienst. Hij zat eerder achter de knoppen bij grote hits van onder anderen de Backstreet Boys, Britney Spears, Katy Perry en Maroon 5.

30 (--) ALL I KNOW SO FAR – P!nk
Artiesten die gevolgd worden voor een documentaire: het lijkt een trend geworden. Onlangs kwam Snelle al met een docu op Netflix en onder anderen Shawn Mendes, Queen en Adam Lambert en Beyoncé gingen hem al voor. Op 21 mei voegt P!nk zich bij dat rijtje. Dan verschijnt namelijk haar eigen docu All I Know So Far op Amazon Prime. Daarin wordt de zangeres gevolgd tijdens haar grootse Beautiful Trauma World Tour. Er wordt voornamelijk ingezoomd op haar worsteling om naast performer ook moeder, leidinggevende en echtgenote te zijn. Je zult exclusieve backstagebeelden te zien krijgen en persoonlijke interviews. All I Know So Far zal de soundtrack van de documentaire zijn.