Klop Klop van Antoon is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Antoon Jinho 9 Davina Michelle Beyoncé
Klop Klop van Antoon is de hoogste nieuwe in de Top 40

Antoon klopte op de Top 40-deur en mag direct als hoogste aanschuiven: zijn nieuwe track Klop Klop valt binnen op 32. Er zijn daarnaast nog 3 andere nieuwe binnenkomers.

32 (--) KLOP KLOP – Antoon
‘De succesvolste nummers die ik heb gemaakt komen vanuit gezelligheid en lachen met vrienden.’ Dat vertelde Antoon in een interview met NU.nl. Daarin werd hem gevraagd of hij bewust probeert een hit te maken als hij aan een nieuwe track werkt. Dat is dus duidelijk niet het geval. Desondanks scoort Valentijn Antoon Verkerk, zoals de 20-jarige Noord-Hollander voluit heet, de ene Top 40-hit na de andere. Klop Klop is Antoons zevende en de zesde in de afgelopen twaalf maanden. De tekst gaat over verliefd worden op een meisje dat nog midden in een andere relatie zit. Helemaal autobiografisch is Klop Klop niet, want Antoon schreef de tekst met twee vrienden en alle drie verwerkten ze diverse losse ervaringen in de tekst.

36 (--) BLIND OP ZOEK – Jinho 9
Jinho 9 is net als Katnuf afkomstig uit België, maar daarnaast is er nog een belangrijke overeenkomst tussen de twee artiesten. Allebei hebben ze hun succes in de Top 40 vooral te danken aan hun populariteit op de streamingdiensten. Kevin Shomba, zoals Jinho 9 eigenlijk heet, lanceerde twee weken geleden zijn track Blind Op Zoek en stootte vrijwel meteen door naar de bovenste regionen van de Nederlandse Spotify charts en ook op TikTok gaat de 23-jarige zanger uit Aalst viral. Het is de eerste Top 40-hit voor de Belg met Congolese en Jamaicaanse roots. Eerder dit jaar haalde Jinho 9 de Top 40 of Tipparade net niet toen hij de track Interessant uitbracht, samen met Bizzey, Jeriel Thunder en… Katnuf.

37 (--) I LOVE ME MORE – Davina Michelle
‘Als je jezelf niet op nummer één zet en niet stabiel, gezond en gelukkig bent, kun je ook niet verwachten dat je dat voor andere mensen wel bent. En dat is iets waar ik mezelf elke dag aan probeer te herinneren.’ Dat zei Davina Michelle in een interview toen haar werd gevraagd naar het verhaal achter haar nieuwste single I Love Me More. Om zichzelf elke dag aan de boodschap achter haar dertiende Top 40-hit te herinneren heeft Davina zelfs een tatoeage genomen die daarbij helpt. Op haar lichaam prijkt een hartje dat zichzelf omarmt. Afgelopen zomer mocht Davina haar eigen wassenbeeld bij Madame Tussauds in Amsterdam onthullen. Een bijzonder moment, want ze is de enige Nederlandse zangeres met een eigen wassenbeeld.

40 (--) CUFF IT – Beyoncé
Beyoncé gebruikte de coronaperiode en de lockdown die daaruit voortkwam om zichzelf opnieuw uit te vinden. In een interview vertelde de inmiddels 41-jarige Amerikaanse dat het achteraf haar meest creatieve periode tot nu toe is geweest en dat nieuwe liedjes maken de perfecte remedie was tegen gevoelens van eenzaamheid, waarmee heel veel mensen te kampen hadden. Het resultaat hoor je sinds kort op het album Renaissance. De track Break My Soul schopte het afgelopen zomer al tot de 29ste plek in de Top 40 en nu komt opvolger Cuff It de lijst binnen. Beyoncé schreef en produceerde haar 29ste hit samen met onder anderen Nile Rodgers. Hem ken je als lid van 70’s-groep Chic en als producer van vele hits.

Foto: YouTube