Nieuws
Tipparade

Iñigo Quintero gooit hogen ogen met Spaanse ballad

Iñigo Quintero gooit hogen ogen met Spaanse ballad
Iñigo Quintero  Davina Michelle  Post Malone  Purple Disco Machine  Duke Dumont  Nothing But Thieves  Tyla  Martin Garrix  Lloyiso  Tino Martin  Mart Hoogkamer  Kevin  KA  Ronnie Flex  Ed Sheeran  Numidia  Alessio  Sluwe Ollie  The Rolling Stones  Lady Gaga  Tujamo  Azteck  Inna  Kris Kross Amsterdam  Sera  Conor Maynard  James Hype  Kim Petras 

Davina Michelle bereikt in haar tiende week de eerste plaats van de Tipparade met Dating The Devil.

Davina Michelle is niet de enige die moeite heeft om door te stoten naar de Top 40. Ook Post Malone heeft het lastig met Enough Is Enough (in de negende week van 3 naar 2). Purple Disco Machine, Duke Dumont en Nothing But Thieves maken de top 3 compleet met Something On My Mind (van 5 naar 3). Gelijk daarachter komt Tyla de top 10 binnenstormen met Water. Martin Garrix en Lloyiso doen ook goede zaken en gaan met Real Love van 17 naar 10. Net buiten de top 10 vinden we de snelste stijger terug. Die eer gaat deze week naar Tino Martin en Mart Hoogkamer met Hartslag Van De Stad (van 27 naar 11).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

6 (--) SI NO ESTÁS – Iñigo Quintero
Maak kennis met Iñigo Quintero. Deze 22-jarige zanger uit Spanje bracht afgelopen jaar de track Si No Estás uit. Ik hoor je denken, is dat weer een zwoel, zomers nummer? Maar nee, dit keer gaat het om een Spaanse ballad. Dankzij TikTok staat het nummer sinds kort weer in de belangstelling en dat lijkt hem nu zijn eerste hit in de Top 40 op te gaan leveren. Si No Estás betekent zoveel als ‘als jij hier niet bent’.

14 (--) NIEMAND – Kevin feat. Ka & Ronnie Flex
 De Rotterdamse rapper Kevin bracht vorige week een nieuwe single uit. Op Niemand laat hij zich van een andere kant horen, bijgestaan door Ka en Ronnie Flex. Het is de opvolger van Vanzelfsprekend.

16 (--) AMERICAN TOWN – Ed Sheeran
Bij Ed Sheeran zullen we het woord ‘comeback’ veel minder snel in de mond nemen. De zanger is praktisch gezien nooit meer weggeweest na zijn sabbatical van enkele jaren geleden. Na zijn eerste hit daarna, Afterglow, kwamen nog eens 11 nummers in de Nederlandse Top 40, waarvan er twee (Bad Habits en Merry Christmas) de nummer 1-positie bereikten. In het voorjaar verscheen het album – en nu is de volgende alweer verkrijgbaar: Autumn Variations, met daarop nummers die het ‘herfstgevoel’ goed weten te vangen. American Town, de eerste track van Autumn Variations die in de spotlights staat, beschrijft met veel melancholie het verblijf van de zanger en zijn geliefde in een Amerikaanse stad. Deze herfstplaat krijgt ook nog een vervolg, zo kondigde Ed aan. "Ik ben van plan een Summer Variations, een Spring Variations en een Winter Variations te maken", zei de 32-jarige ster tijdens een fan event. Eerst komt er volgens de zanger nog een groots popalbum aan.

20 (--) ARCADE – Numidia
Het lopende seizoen van De Beste Zangers heeft tot nu toe nog geen hits in de Top 40 opgeleverd. Vorige maand leek I Do van Duncan Laurence (een herbewerking van Douwe Bob en Jacqueline Govaert) hard op weg naar de enige echte, maar deze strandde uiteindelijk toch. Nu probeert Numidia het, met haar overtuigende versie (in het Nederlands en het Berbers) van Arcade van Duncan Laurence (#1 in 2019). Onlangs bleek dat de zangeres, samen met Douwe Bob, een lied heeft ingestuurd voor het Eurovisiesongfestival van 2024 (één van de meer dan 600 inzendingen voor Nederland).

24 (--) LOCO LOCO – Alessio feat. Sluwe Ollie
Met de binnenkomst van Loco Loco maakt Sluwe Ollie zijn debuut in de Tipparade. Deze 24-jarige rapper wilde vroeger tandarts worden, maar gooide het uiteindelijk over een andere boeg. In 2016 zette Oliver Dane, zoals Sluwe Ollie in het echt heeft, zijn eerste track online. Vervolgens ging het balletje rollen en was er vorig jaar succes met de single Herra. Op Loco Loco werkt Sluwe Ollie samen met Alessio, die afgelopen jaar met 1 Blik al eens de Tipparade wist te halen.

27 (--) SWEET SOUNDS OF HEAVEN – The Rolling Stones & Lady Gaga
The Rolling Stones zijn terug en dat mag iedereen weten. Een aantal weken geleden brachten ze Angry uit, als eerste single van het op 20 oktober te verschijnen studio album Hackney Diamonds. Nu is daar de veelgeprezen samenwerking met Lady Gaga: Sweet Sounds Of Heaven. Frontman Mick Jagger over de bijzondere samenwerking: “She’s a really great singer and I’d never heard her sing in quite that style before. Not exactly. We did it live in the room and that was a great experience, her just coming in the room and her just opening up and seeing her bits and feeling her way and then getting more confident.” De laatste hit van de Stones in de Top 40 was in 2005.

28 (--) FREAK – Tujamo x Azteck x Inna
Met Freak komt er een Engels-Duits-Roemeense collab de Tipparade binnen. Van dit trio is zangeres Inna duidelijk de succesvolste act in de Top 40. In de periode 2009-2011 scoorde ze aan de lopende band hits, maar erna was het lang stil. Rock My Body (met R3hab en Sash!) betekende onlangs het kantelpunt en kwam tot nummer 9. De Duitse producer Tujamo stond nog nooit in de Top 40. Azteck lukte het wel 1 keer toen The Drop (met Dimitri Vegas, David Guetta en Nicole Scherzinger) in 2022 een bescheiden hit werd.

29 (--) STAY (NEVER LEAVE) – Kris Kross Amsterdam, Sera & Conor Maynard
De heren van Kris Kross Amsterdam krijgen er maar geen genoeg van. Ook voor hun nieuwe single Stay (Never Leave) maken ze dankbaar gebruik van een oude, bekende sample uit in dit geval de zeroes: Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh) van Lumidee (#1 in 2003). In 2021 verslikten Anne-Marie en Little Mix zich nog in een remake van het nummer. Nu probeert KKA het, met medewerking van Sera en Conor Maynard.

30 (--) DRUMS – James Hype & Kim Petras
De Engelse dj en producer James Hype verraste vorig jaar, samen met Miggy Dela Rosa, met Ferrari. De track deed het enorm goed op de dancefestivals, maar een opvolger kwam er niet gelijk. Met Drums komt hier nu verandering in. Op Drums hoor je Kim Petras zingen. Haar kennen we natuurlijk van de hit Unholy, samen met Sam Smith.

(05/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind