I'm Good (Blue) voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Rosa Linn Meduza James Carter Elley Duhé Sam Smith Kim Petras Harry Styles Ed Sheeran
I'm Good (Blue) voor de derde week op 1 in de Top 40

Voor de derde week staan David Guetta en Bebe Rexha op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Afgelopen maandag kwam er voor David Guetta een einde aan zijn seizoen op Ibiza met de finaleshow in de Ushuaïa. Zijn samenwerking met Bebe Rexha staat in de Top 40 voor de derde week op nummer 1. Snap van Rosa Linn, dat de afgelopen drie weken op nummer 3 staat, klimt een plaatsje naar nummer 2. De hit van de 22-jarige Armeense staat inmiddels bij de 10 grootste hits van het Eurovisiesongfestival. Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy scoren hun eerste top 3-hit nu Bad Memories een plaatsje stijgt.

Sam Smith en Kim Petras waren vorige week op nummer 28 de hoogste nieuwe. Deze week klimt Unholy als snelste omhoog en komt, met 17 plaatsen winst, op nummer 11. Het is voor de achtste keer dat een track van Sam boven nummer 15 uitkomt. De laatste keer dat dit gebeurde, was op 14 september 2019. Toen steeg How Do You Sleep? van 15 naar 14. Later zou het nummer pieken op de zevende plek. 

As It Was over de magische 1000 punten heen
As It Was staat deze week nog net in het linkerrijtje van de Top 40 en dat betekent dat we 21 punten bij kunnen schrijven op het puntentotaal van de hit van Harry Styles. Daarmee staat de teller nu op 1012 punten. As It Was is daarmee de 14e Top 40-hit ooit die de grens van 1000 punten weet te passeren. Anderhalf jaar geleden gebeurde dat voor het laatst met Head & Heart van Joel Corry en MNEK dat uiteindelijk een totaal van 1032 punten wist te scoren. As It Was staat nu in de top 3 van grootste hits van dit decennium achter Blinding Lights (van The Weeknd) en Head & Heart.

Celestial is de hoogste nieuwkomer
Ed Sheeran scoort met Celestial zijn 28e Top 40-hit. De track, die in november in de nieuwste Pokémon-games komt te zitten, is op nummer 25 de hoogste nieuwe. Met Celestial scoort Ed zijn 28e Top 40-hit en daarmee overtreft hij nu ook het aantal solo-hits van George Michael. Sheeran staat nu bij de vijf Britse mannen met de meeste hits in ons land achter Elton John, Cliff Richard, Robbie Williams en David Bowie. Lees hier alles over de nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube