Celestial van Ed Sheeran komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Dean Lewis Rondé
Celestial van Ed Sheeran komt het hoogst de Top 40 binnen

Celestial van Ed Sheeran is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De track, sterk verweven met Pokémon, is nieuw op nummer 25 en blijft How Do I Say Goodbye van Dean Lewis en Bright Eyes van Rondé voor.

25 (--) CELESTIAL – Ed Sheeran
Als je Ed Sheeran volgt op sociale media dan weet je ook dat hij groot Pokémon-fan is. De 31-jarige Britse singer/songwriter werkte al eens mee aan Pokémon Go en promootte de wereldkampioenschappen die deze zomer in Londen werden gehouden. Ed hoefde dan ook niet lang na te denken toen het bedrijf achter het spel hem benaderde om een nummer te schrijven voor Pokémon Scarlet And Pokémon Violet. Dat is de nieuwste videogame, die op 18 november zal verschijnen. Het resultaat is Celestial. Dat betekent in het Nederlands vertaald zoiets als ‘hemels’. De videoclip bij de 28ste Top 40-notering van Ed is deels getekend en zit natuurlijk vol met figuren die je uit Pokémon kent. Qmusic riep Celestial uit tot Alarmschijf.

33 (--) HOW DO I SAY GOODBYE – Dean Lewis
Precies vier jaar geleden maakte je in de Top 40 voor het eerst kennis met Dean Lewis. De Australische singer/songwriter stond vanaf het najaar van 2018 maar liefst een half jaar genoteerd met Be Alright en haalde de zesde plaats. Daarna leek het er even op dat Dean als soloartiest een eendagsvlieg zou blijven. Hij scoorde weliswaar een hit met Used To Love en staat momenteel in de Tipparade met Lost Without You, maar dat zijn samenwerkingen met respectievelijk Martin Garrix en Kygo. De solosingles van Dean wisten de Top 40 niet te halen. Met How Do I Say Goodbye is dat wel gelukt en is de 34-jarige Dean echt verlost van het stempel ‘eendagsvlieg’. 12 en 13 oktober geeft Dean concerten in Utrecht en Amsterdam.

38 (--) BRIGHT EYES - Rondé
Tot een jaar geleden had Rondé slechts één bescheiden hitje op haar naam staan, Naturally, dat in 2017 tot de 31ste plek in de Top 40 kwam. Verder was de Utrechtse band rond zangeres Rikki Borgelt lang vooral een echte ‘Tipparade-act’. Liefst acht singles van Rondé bleven steken in het voorportaal van de Top 40. Met Hard To Say Goodbye kwam daar in de herfst van 2021 verandering in. De doorbraaksingle van de band kwam tot de vijfde plek in de Top 40. Die prestatie werd dit voorjaar geëvenaard met Love Myself. De volgende hit van Rondé is Bright Eyes. De tekst gaat over dat het leven loopt zoals het loopt en dat je altijd naar de toekomst moet blijven kijken. De komende weken doet Rondé een clubtour door Nederland.

Foto: cover single