I’m Good (Blue) is voor de vierde week nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Sam Smith Kim Petras Suzan & Freek Kris Kross Amsterdam Ronnie Flex Zoë Tauran Dean Lewis Lum!x Gabry Ponte Daddy DJ
I’m Good (Blue) is voor de vierde week nummer 1 in de Top 40

David Guetta en Bebe Rexha hebben ook deze week de populairste hit van ons land in handen.

I’m Good (Blue) is voor de Franse dj en producer zijn eerste nummer 1-hit. De voorsprong op de nummer 2, Snap van Rosa Linn, is nog steeds aan het toenemen. Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy blijft zitten op nummer 3. Sam Smith en Kim Petras stijgen met Unholy van 11 naar 4. De 15e Top 40-hit van Sam brengt hen weer succes. De Brit stond op 5 januari 2019 voor het laatst in de top 4, toen met Promises, de track met Calvin Harris. Unholy is, na La La La, Stay With Me en Promises hun vierde top 4-hit.

Binnen de top 10 zijn er nog twee stijgers. Suzan & Freek gaan met Kwijt van 8 naar 7 en vlak daarachter springen Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran van 9 naar 8 met Adrenaline. Ronnie Flex heeft een mijlpaal te pakken, nu hij precies 250 weken in de Top 40 heeft gestaan. Hij is daarmee de 52e act ooit die dat weet te presteren. 13 keer eerder wist een Nederlandse act ook op 250 weken te komen. 5 keer was dat een band, 1 keer een vrouw en 7 keer een man.

Dean Lewis gaat hard
De meeste winst in de lijst van deze week is er voor Dean Lewis. Hij schreef How Do I Say Goodbye nadat hij hoorde dat zijn vader een agressieve vorm van kanker had. Vorige week kwam de emotionele track binnen op nummer 33. Met 19 plaatsen winst is het nu, op nummer 14, de snelste stijger.

Lum!x passeert Falco
Lum!x leverde samen met Gabry Ponte en Daddy DJ de track We Could Be Together af. Deze week zakt het nummer, in de 16e week, twee plaatsen naar nummer 15. De 20-jarige dj en producer, die zich in het dagelijkse leven Luca Michlmayr noemt, heeft met zijn hits nu zoveel punten gescoord dat hij de meest succesvolle artiest uit Oostenrijk is. Hij neemt de titel over van Falco die dat record sinds 1986 in zijn bezit had.

Antoon klopt op de deur
Antoon komt deze week met zijn 7e Top 40-hit binnen op nummer 32 met Klop Klop. De titeltrack van de ep die deze vrijdag is verschenen is ook de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. Je leest hier alles over deze nummers.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube