Nieuws
Streaming Top 40

Hoogste binnenkomer voor Suzan & Freek in duet met Claude

Hoogste binnenkomer voor Suzan & Freek in duet met Claude
Suzan & Freek  Claude 

Als Pierre Kartner dit nog eens mee had kunnen maken. Zijn liedje Engelbewaarder, in de uitvoering van Marco Schuitmaker, verscherpt nu al weken het streamingrecord als langst genoteerde nummer 1-hit in de Streaming Top 40. Engelbewaarder staat nu voor de 21e (!) week bovenaan en is al 30 weken in de lijst te vinden. De volkse meezinger heeft geschiedenis geschreven in het streamingtijdperk.

Even leek het erop dat Prada van Cassö, Raye & D-Block Europe de hegemonie van Engelbewaarder zou gaan doorbreken, maar de track levert zelfs een plaatsje in naar nummer 3. Het is Doja Cat die met Paint The Town Red nu de beste papieren heeft. De track stijgt in haar derde week van 4 naar nummer 2. Dit zou weleens de eerste streaming #1 voor de Amerikaanse rappende zangeres kunnen gaan worden. Paint The Town Red bevat een sample van het bijna 60 jaar oude Walk On By van Dionne Warwick. Deze oude track krijgt opnieuw belangstelling op de streamingdiensten en behoort met ruim 70 miljoen streams tot de drie meest gestreamde tracks van de zangeres.

Voor het eerst in de top 10 van de lijst vinden we Not Fair van Niklas Dee, Old Jim en Enny-mae, die met streamingsuperstip van 11 naar nummer 6 stijgen. De originele versie van Lily Allen haalde in 2009 in de Nederlandse Top 40 de vierde plaats. Ook streamingsuperstip-stijgers zijn er voor Burna Boy, die met City Lights flink uithaalt van 27 naar 15 en voor Shania Twain, die dankzij Anne-Marie voor het eerst in haar carrière in de bovenste helft van de Streaming Top 40 te vinden is. Het dames-duo stijgt met Unhealthy in hun vijfde week van 30 naar 20.

We verwelkomen deze week twee binnenkomers in de Streaming Top 40, maar dan wel op de twee laagste posities van de lijst. Suzan & Freek zijn inmiddels vertrouwde gasten in de hitlijsten van de Stichting Nederlandse Top 40. Voor hun nieuwste single, de stemmige pianoballad, Vas-y' (Ga Maar) zochten ze de samenwerking met Claude. De basis van dit liedje had Claude zo’n 1,5 jaar geleden al gelegd, voordat hij doorbrak met Ladada (Mon Dernier Mot). Eind deze maand verschijnt het derde album van Suzan & Freek, waarop ook deze track met Claude te vinden zal zijn. Afgelopen donderdag deden ze de release van hun nieuwste single in de Q-middagshow van Domien. De track werd afgelopen vrijdag gekozen tot Alarmschijf. Op basis van enkel weekendcijfers komt Vas-y' (Ga Maar) al de Streaming Top 40 binnen op nummer 39. Voor Suzan & Freek is het de 14e notering in de lijst, waarvan niet Als Het Avond Is, maar Papa (uit de Beste Zangers) hier #1 werd. Voor Claude is het zijn derde hit in de Streaming Top 40.

De Britse zangeres/songwriter Kenya Grace is een verrassende nieuwe naam in de muziekwereld. Kenya studeerde in 2019 af aan de Academy of Contemporary Music en dropte in de Covid-periode haar eerste soundscape-liedjes op haar socials, waar ze enorm veel volgers heeft. Inmiddels brengt de zangeres haar muziek bij het grote Warner uit en wordt ze gezien als een van de nieuwste talenten uit de Britse muziekindustrie. Strangers is een verfijnde drum'n'bass track die bescheiden aftrapt op nummer 40.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) ENGELBEWAARDER / -REMIX- Marco Schuitmaker / - & Outsiders

39 (--) VAS-Y (GA MAAR)- Suzan & Freek & Claude 

40 (--) STRANGERS- Kenya Grace

(14/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season