Hij Is Van Mij nieuwe nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Rag'n'Bone Man Calvin Harris Martin Garrix Nielson Ava Max Bizzey Maan Kris Kross Amsterdam
Hij Is Van Mij nieuwe nummer 1 in de Top 40

Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey heeft Sweet But Psycho van Ava Max van de eerste plek van de Top 40 verstoten. Ava moet het deze week zelfs doen met een derde plek, doordat Nielson zichzelf overstijgt.

Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey schrijven deze week allemaal voor het eerst een nummer 1-hit op hun naam. Tabitha is daarbij, na Davina Michelle en Ava Max de derde Top 40-debutant op rij met een nummer 1-hit. Voor Kris Kross Amsterdam is Hij Is Van Mij de vierde hit; Maan en Bizzey hebben inmiddels zes hits op hun naam geschreven. 

Maan is de eerste winnares van The Voice Of Holland met een nummer 1-hit. Niels Geusebroek en Sandra van Nieuwland scoorden wel een nummer 1-hit maar waren geen winnaars van de tv-talentenjacht.

Nielson kan nummer 1-hit ruiken
Hij is er ongekend dichtbij: die eerste nummer 1-hit in de Top 40. In 2013 kwam Hoe, Nielsons duet met Miss Montreal, tot nummer 4 en dat gebeurde ook met IJskoud. Deze week klimt IJskoud verder door en is het niet alleen zijn eerste top 3-hit maar staat ‘ie gewoon op nummer 2.

4x Nederlandstalig in de top 10
Voor het eerst sinds iets meer dan 11 jaar staan er weer 4 Nederlandstalige hits in de top 10: Als Het Avond Is van Suzan & Freek, dat van 13 naar 9 stijgt, Duurt Te Lang van Davina Michelle (blijven plakken op 6), IJskoud van Nielson (van 4 naar 2) en natuurlijk de kersverse nummer 1 van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. 

Op 15 december 2007 stonden er voor het laatst 4 Nederlandstalige tracks in de top 10 van de lijst, via Één Wereld (Jeroen van der Boom, 1), De Speelgoeddief (Coole Piet, #5), Dan Volg Je Haar Benen (Jan Smit, #6) en Alles Is Liefde (BLØF, #7). Een week eerder stonden er zelfs 5 Nederlandstalige hits in het bovenste kwart van de Top 40 toen ook Groupie Love (van Ali B, Yes-R, Gio en Darryl) in de top 10 stond. 5 Nederlandstalige hits in de top 10 is ook het record.

Giant blijft in de lift zitten
Giant van Calvin Harris en Rag'n'Bone Man blijft stijgen. Deze week pakt de track drie plekken winst en daarmee staat het duo nu op de zevende plek. In Schotland, het thuisland van Calvin, heeft Giant inmiddels al de eerste plek in de hitlijst bereikt.

Grootste hit die de top 10 niet haalt
Martin Garrix staat inmiddels op de 8e plaats in het aller tijden-overzicht van hits die nooit in de top 10 kwamen. High On Life, zijn track met Bonn, staat inmiddels 21 weken in de lijst en kwam niet verder dan twee keer nummer 12. De grootste hit ooit die niet in de top 10 kwam is Where Are Ü Now van Jack Ü (2015).

De complete Top 40 van deze week check je hier.

Foto: BSR Agency