Harry Styles evenaart Top 40-record

- Hitlijsten

 Harry Styles Rema Son Mieux LF System Flemming La Fuente David Guetta
Harry Styles evenaart Top 40-record

Bijna 4 jaar nadat One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de langst genoteerde nummer 1-hit in de lange Top 40-geschiedenis werd, krijgt het duo gezelschap van Harry Styles.

Op 11 augustus 2018 stond One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa voor een 16e week op nummer 1. Nooit eerder wist een nummer de Top 40 zo lang aan te voeren. Geheel onbedreigd bleef One Kiss sindsdien niet. Blinding Lights (van The Weeknd) kwam in 2020 tot 14 weken op 1, terwijl Dance Monkey (van Tones And I) in dat jaar 15 weken op 1 wist te noteren. Deze week evenaart Harry Styles die prestatie nu As It Was de Top 40 ook voor een 16e week weet aan te voeren.

Rema gaat heel hard
De top 3 is ongewijzigd ten opzichte van vorige week met Automatisch van Flemming op nummer 2 en I Want You van La Fuente op nummer 3. Dat wil niet zeggen dat Harry Styles in een zetel zit. Rema kan namelijk nog weleens roet in het eten gaan gooien volgende week. Hij schiet met Calm Down van 10 naar 4 en lijkt daarmee de belangrijkste kandidaat om de Britse ster te gaan onttronen. Alesso en Zara Larsson winnen deze week ook, maar doen het rustiger aan. Zij gaan met Words van 8 naar 7 en passeren daarmee Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa (van 6 naar 8) en Crazy What Love Can Do van David Guetta, Becky Hill en Ella Henderson (van 7 naar 9).

Son Mieux scoort eerste top 10-hit
Den Haag mag weer trots zijn, want er staat eindelijk weer een nieuwe band uit de Haagse rock 'n roll jungle in de top 10 van de Lijst der Lijsten. Son Mieux wint twee plaatsen en komt zo met Multicolor op de tiende plek terecht. LF System zit wel flink op hun lip, want Afraid To Feel wint maar liefst 5 plekken en landt zo vlak achter de Hagenezen. 

Deep Down is de snelste stijger
Deep Down van Alok, Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull was vorige week de enige binnenkomer in de lijst. Deze week klimt het viertal het snelst: met 7 plaatsen winst staat Deep Down op nummer 24.

David Guetta op weg naar 60 hits
De lijst van deze week telt twee nieuwe hits. Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy is de hoogste nieuwe op nummer 33. The Drop is nieuw op nummer 39. Waar Azteck en Dimitri Vegas er hun solodebuut mee scoren brengt het nummer ook Nicole Scherzinger, na ruim 11 jaar afwezigheid, weer terug in de Top 40. Voor David Guetta is het inmiddels zijn 58e Top 40-hit en ook staat de Fransman nu opnieuw met 4 gelijktijdige nummers in de lijst. Lees hier meer over de nieuwkomers.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube