Nieuws
Nederlandse Top 40

Greedy voor de achtste week op 1 in de Top 40

Greedy voor de achtste week op 1 in de Top 40
Tate McRae  Cassö  Raye  D-Block Europe  Teddy Swims  Kenya Grace  Douwe Bob  Kris Kross Amsterdam  Conor Maynard  Sera  Son Mieux  Dua Lipa  Bankzitters 

Tate McRae weet van geen wijken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Voor de achtste week op rij staat Greedy op nummer 1 en opnieuw staat de Canadese daar redelijk onbedreigd.

De complete top 4 is voor de vierde achtereenvolgende week identiek met Greedy als de populairste hit. Tate McRae nestelt zich bij 13 andere hits van zangeressen, die met een zuivere solohit zo lang op nummer 1 stonden. Miley Cyrus wist eerder dit jaar met Flowers het record van Tones And I af te pakken en stond 16 weken op nummer 1. Tate evenaart deze week Meau (Dat Heb Jij Gedaan), Lady Gaga (Poker Face) en Sinead O’Connor (Nothing Compares 2 U). Lose Control (van Teddy Swims), Prada (van Cassö, Raye en D-Block Europe) en Strangers (van Kenya Grace) completeren de top 4. Ook This World Is Our Home (van Douwe Bob) sluit aan als zittenblijver op nummer 5.

Twaalfde top 10-hit voor Kris Kross Amsterdam
Stay (Never Leave) van Kris Kross Amsterdam, Sera en Conor Maynard weet de top 10 te bereiken, door van 12 naar 7 te stijgen. Het is voor Kris Kross Amsterdam de twaalfde top 10-hit. Het drietal heeft 2/3 van al hun hits tot in de top 10 weten te krijgen, want Stay (Never Leave) is de 18e hit van de formatie. Kris Kross Amsterdam is de 15e Nederlandse act die tot 12 top 10-hits weet te komen.

Qua groepen zijn ze, na de Golden Earring, BZN, The Cats, de George Baker Selection, 2 Unlimited, Blof en Kane de achtste groep die dat aantal bereikt. Voor Conor Maynard is het zijn derde top 10-hit; zijn vorige twee scoorde hij ook met Kris Kross Amsterdam. Whenever en Early In The Morning kwamen allebei zelfs tot nummer 3. Sera stond eerder in de top 10 met Head Held High (op nummer 9) en scoort haar tweede top 10-hit. Voor haar is deze extra feestelijk want nog niet eerder stond de 29-jarige zangeres zo hoog in de lijst.

Tonight van Son Mieux in de top 10
Ook Tonight van Son Mieux laat voor de eerste keer zijn gezicht zien in de top 10 van de Top 40. De track stijgt van 11 naar 10. Het is na Multicolor de tweede top 10-hit van de Haagse groep, die met This Is The Moment tot nummer 20 kwam en met Tell Me More niet verder kwam dan de 34e positie.

De nieuwste van Son Mieux is de elfde Tonight-hit in de lijst. Van die tien voorgangers wisten er 4 in de top 10 te komen en deze week kunnen we daar (dus) de vijfde Tonight hit, die in de top 10 komt, bijschrijven. De grootste was die van Tina Turner en David Bowie: dat was in 1989 ook de enige die op nummer 1 wist te komen. 

Dua Lipa passeert magische grens
Dua Lipa pakte vorige week met Houdini de hoogste binnenkomer. Deze week klimt de track als snelste en komt, met elf plaatsen winst, op nummer 12. Iedere week worden punten toegekend aan Top 40-hits oplopend van 1 punt voor de nummer 40 naar 40 punten voor de nummer 1. Dua Lipa weet met haar nieuwste succes de grens van 10.000 punten te passeren. Daarmee is ze de elfde act en vierde zangeres die dat weet te presteren. Recordhouder is David Guetta die zijn puntentotaal deze week verder weet uit te bouwen. Houdini blijft als snelste stijger Statisfyer van Roxy Dekker. Zij gaat van 35 naar 25. 

Bankzitters komen het hoogst de lijst binnen
De Bankzitters maakten vorig jaar hun debuut in de Nederlandse Top 40 met Je Blik Richting Mij. Deze week weten ze daar, met Cupido, een vervolg aan te geven. De hit, waarmee de groep de ambitie uitspreekt om Nederland te willen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, is de hoogste van drie binnenkomers op nummer 27. Alle binnenkomers hebben we voor je op een rij gezet

Bekijk hier de complete Top 40.

(24/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy