Nieuws
Top 40 Preview

Greedy naar 8e week op 1

Greedy naar 8e week op 1
Tate McRae 

Tate McRae koerst komend weekeinde af op een achtste week op 1 in de Top 40.

2023 is een bijzonder jaar. Greedy maakt zich op voor een achtste week op nummer 1 en daarmee zou er dan voor de 40e week een hit van een solozangeres bovenaan de lijst staan. Achter de Canadese zangeres lijkt de top 3 stabiel en daarmee is de kans groot dat we voor de vierde week dezelfde volgorde gaan zien. Lose Control van Teddy Swims blijft ‘best of the rest’ met Prada van Cassö, Raye en D-Block Europe op nummer 3.

Tonight van Son Mieux klopte afgelopen weekeinde al op de deur van de top 10 door met zes plaatsen winst naar nummer 11 te stijgen. Ook deze week blijft de hit van de Nederlandse band zich positief ontwikkelen. Na Multicolor zou Tonight de tweede top 10-hit kunnen gaan worden. Multicolor wist het in 2022 tot twee weken op nummer 4 te schoppen. Ook Kris Kross Amsterdam, Sera en Conor Maynard kijken naar de top 10. Deze week weet het vijftal vooral op de radio te plussen. Voor Kris Kross Amsterdam is Stay (Never Leave) dan de twaalfde top 10-hit. Conor Maynard stond al twee keer eerder in de top 10 en deed dat beide keren met Kris Kross Amsterdam: Whenever (2018) en Early In The Morning (2021). Sera stond één keer eerder in de top 10 met Head Held High (op nummer 9). Cruel Summer (van Taylor Swift) en The Feeling (van Lost Frequencies) lijken de top 10 juist te verlaten.

Afgelopen week was Houdini van Dua Lipa de hoogste binnenkomer. Komende week lonkt voor de 22e hit van de Britse de bovenste helft van de lijst. Ook gaat Dua geschiedenis schrijven. Iedere week worden aan Top 40-hits punten toegekend. Zo krijgt de nummer 40 één punt en daarna loopt dat op naar 40 punten voor de nummer 1. Dua Lipa wist tot afgelopen week 9.993 punten te verzamelen en dus zal ze komend weekeinde de grens van 10.000 punten gaan passeren. Daarmee treedt ze in de voetsporen van P!nk die de vorige naam was die we aan de ‘club van 10.000’ konden toevoegen. Dua Lipa is de 11e artiest sinds de start van de Nederlandse hitlijst die de mijlpaal weet te bereiken. Recordhouder is David Guetta die afgelopen week zijn puntentotaal op 19.742 wist te brengen. De Franse dj en producer maakt zich op zijn beurt op voor zijn 63e (!) Top 40-hit. When We Were Young (The Logical Song) is deze week de Alarmschijf. Ondertussen stond de nummer 1-dj van de wereld al met She Knows en One In A Million al in de lijst.

Afgelopen week brachten de Bankzitters met Cupido hun nieuwste track uit. Met het nummer hebben ze zich aangemeld als inzending voor het Eurovisiesongfestival. De track kende op de verschillende streamingplatformen een voortvarende start. Het aantal draaibeurten op de radio is echter minimaal en dus zal Cupido zich de komende dagen daar nog moeten bewijzen om nadrukkelijk de drempel van de Top 40 over te stappen.

Deze vrijdag hoor je de Top 40 weer op het tijdstip dat je gewend bent; vanaf 14.00 uur hoor je van Domien Verschuuren alle ins en outs bij de lijst.

(20/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town