Nieuws
Top 40 Preview

Greedy naar 7e week op 1

Greedy naar 7e week op 1
Tate McRae 

Tate McRae kan zich onbedreigd gaan opmaken voor een zevende week op nummer 1 in de Top 40.

Greedy is inmiddels uitgegroeid tot een overtuigende nummer 1 die vooral ook profiteert van rust bovenin de hitlijst. Waar Greedy in de eerste week op 1 nog op de hielen werd gezeten door Prada (van Cassö, Raye en D-Block Europe) staat die track maar ook Lose Control (van Teddy Swims) op gepaste afstand. Greedy weet op de radio nog wat op te schalen qua afspeelbeurten maar dat doet Lose Control ook. Prada weet ondertussen op streaming de achterstand op Greedy iedere dag wat te verkleinen. Al met al lijken we richting een top 3 zonder wijzigingen te gaan aankomend weekeinde. Of er onder die top 3 verschuivingen zijn is de vraag. This World Is Our Home (van Douwe Bob) pakt in de afgelopen week nog wat extra streams en zou daarmee de top 5 nog net kunnen bereiken. Desire van Calvin Harris en Sam Smith wist twee weken geleden een daling weer om te buigen in een stijging. Afgelopen vrijdag keerde de track in de 15e week weer terug in de top 10 en wellicht dat het de hoogst bereikte positie tot nu toe, nummer 9, nog kan gaan overtreffen.

Grote verschuivingen voorwaarts lijken er, voor hits die al in de lijst staan, niet in te zitten. Overdrive (van Ofenbach en Norma Jean Martine) en Stick Season (van Noah Kahan) zijn de voornaamste tracks om in de gaten te houden.

Vanzelfsprekend dienen er zich komend weekeinde ook een aantal nieuwe hits aan. Dat rijtje kanshebbers is langer dan we in de afgelopen weken hebben gezien. Over de binnenkomst van Houdini (Dua Lipa) is weinig twijfel. De Britse zangeres lanceerde de track over de wereld met een bijzondere truc want de lanceertijden gingen tegen de klok in. Zo was de track eerst in de Verenigde Staten verkrijgbaar om vervolgens via Europa naar Azië en daarna pas Australië te schuiven. Normaal gesproken is een lancering gelijk aan de verschuiving van de tijdzones. Binnen streaming, airplay en op social media lijken de scores er voor te gaan zorgen dat Houdini de hoogste nieuwe gaat zijn. De aanstaande 22e Top 40-hit van Dua kan de komende weken uitgroeien tot een potentiële nummer 1-hit. New Rules, One Kiss en Dance The Night waren de vorige drie hits die de Top 40 wisten aan te voeren.

Afgelopen donderdag verscheen de samenwerking tussen Flemming en Boef: Champions League. De 27-jarige Flemming heeft in net iets meer dan twee jaar al zeven hits op zijn naam weten te schrijven. Daarbij was alleen Terug Bij Af een samenwerking. Die hit, met Ronnie Flex, kwam eind vorig jaar niet verder dan nummer 18. In 2021 en 2022 kwamen we Boef niet tegen in de Top 40 maar dit jaar wist hij al twee hits op zijn naam te schrijven via Herinnering (met Lil Kleine) en Pornstar Martini (met $hirak, Cristian D en ook Lil Kleine). Voor Boef is met Champions League zijn 16e hit in de maak.

In 2011 bracht Sef het album De Leven uit. De titeltrack van dat album heeft inmiddels een nieuw leven gekregen via Kevin die het nummer opnieuw heeft opgenomen. In een razend tempo schiet de track, waarop S10 het refrein voor haar rekening heeft genomen, door naar de eerste plaats van de streaminghitlijsten. Eerder dit jaar scoorde Kevin zijn vijfde Top 40-hit. Na Als Ik Je Niet Zie was Trust opnieuw een samenwerking met Yade Lauren. Trust stond dit voorjaar op nummer 19 in de Top 40.

Snelle brengt komend weekeinde zijn vijfde studioalbum uit: Achtentwintig. “Korte verhaaltjes over van alles. Ze passen helemaal bij wie ik de afgelopen jaren ben geworden”, zo liet Snelle weten over wat men van het album mag verwachten. Inmiddels kennen we de Top 40-hits 5 Voor 12, Terugweg, Ruggengraat en Radio al. De kans is groot dat we daar, tegelijk met het verschijnen van het album, nog een vijfde hitsingle aan kunnen toevoegen via Hoodiedate. Voor Snelle ligt daarmee zijn 18e Top 40-hit in het verschiet.

Razendsnel zagen we ook Roxy Dekker omhoog schieten in de streaminglijsten. Met Anne-Fleur Vakantie stond ze dit voorjaar zeven weken in de Tipparade waar de Top 40 voor Roxy toen te hoog gegrepen bleek. Anders kan dat nu wel eens met haar nieuwste, Satisfyer, zijn. Als het de track gaat lukken om meteen in de Top 40 te komen dan is Satisfyer dit jaar de derde hit die de Tipparade weet over te slaan. Eerder gebeurde dat met Daylight (van David Kushner) en Curtains (van Ed Sheeran).

Afgelopen vrijdag verscheen ook When I Was Young (van David Guetta en Kim Petras). De track is gebaseerd op The Logical Song dat door Supertramp in 1978 werd opgenomen voor het album Breakfast In America. De nieuwste track van de Franse dj kende een goede start maar moet de komende dagen nog wel wat overtuigende cijfers laten zien om ook direct naar de Top 40 te kunnen springen.

Deze vrijdag is er geen radiouitzending van de Top 40 vanwege de ontknoping van de Q Top 1000. De lijst hoor je deze week op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur op Qmusic.

(13/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind