Global Top 40: Flowers nu 9 weken op 1

- Hitlijsten

 Miley Cyrus
Global Top 40: Flowers nu 9 weken op 1

Ook deze week is Flowers van Miley Cyrus met afstand de grootste hit ter wereld.

Inmiddels staat Flowers al 9 weken op nummer 1 in de Global Top 40. De vorige nummer 1-hit die langer op de eerste plaats stond, was As It Was van Harry Styles. Die hit wist de lijst uiteindelijk voor 14 weken aan te voeren. De afgelopen weken zit As It Was ook in de lift. In de 51e week klimt de track nu naar nummer 8.

Voor de derde achtereenvolgende week staat The Weeknd met twee gelijktijdige noteringen in de top 3. Die For You blijft deze week zitten op nummer 2 waar Creepin’ ook deze week op nummer 3 staat. TQG is, in de vierde week en nu op nummer 4, de vierde van totaal 12 zittenblijvers. Ook Shakira staat met twee noteringen in de top 10. Wel zakt BZRP Music Sessions Vol. 53 deze week drie plaatsen naar nummer 10.

De meeste winst is er voor een drietal hits. Tiësto en Tate McRae. 10:35 staat inmiddels 12 weken in de lijst en deze week staat de hit op de hoogste positie tot nu toe: nummer 11. Ook Celestial (van Ed Sheeran) en River (van Miley Cyrus) klimmen vier plaatsen. In omgekeerde richting levert Linkin Park met Lost het meeste in; die track zakt zes plaatsen naar nummer 39.

Deze week telt de lijst twee binnenkomers waarbij we Just Wanna Rock van Lil Uzi Vert al eerder in de lijst zagen. Die track stond in november al een weekje in de lijst maar sneuvelde daarna door de overmacht van kerstnummers. De enige nieuwe binnenkomer is voor Calvin Harris en Ellie Goulding die met Miracle op nummer 34 van start gaan.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) FLOWERS- Miley Cyrus

34 (--) MIRACLE- Calvin Harris & Ellie Goulding