Global Top 40: Flowers al 18 weken op 1

- Hitlijsten

 Miley Cyrus
Global Top 40: Flowers al 18 weken op 1

Miley Cyrus heeft in de Global Top 40 een bijzondere prestatie neergezet door de lijst voor 18 weken aan te voeren met Flowers.

Op 9 september 2017 brachten Luis Fonsi en Daddy Yankee het record ‘meeste weken op 1’ op 18 weken met Despacito. Die hit werd wel een beetje geholpen door een tweede hitversie nadat Justin Bieber een remix afleverde van het nummer. Flowers van Miley Cyrus kwam op 21 januari binnen in de lijst en alleen die week stond haar hit niet op nummer 1. Deze week evenaart Flowers het record van Despacito. Het zou niet vreemd zijn als Miley dat record komende week alleen op haar naam schrijft want de voorsprong op de nummer 2, Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage, blijft nog groot. Inmiddels staat Creepin’ voor de elfde week op nummer 2.

Ook Creepin’ is op recordkoers en evenaart deze week de 11 weken waarin Something Just Like This (van The Chainsmokers en Coldplay) op nummer 2 stond. Twee hits wisten het nog langer vol te houden op de tweede positie; Let Me Love You (van DJ Snake en Justin Bieber) en Dance Monkey (van Tones And I) stonden 12 weken op nummer 2.

David Guetta scoort zijn derde top 10-hit in de Global Top 40 na 2U (met Justin Bieber) en I’m Good (Blue) (met Bebe Rexha). Baby Don’t Hurt Me komt deze week, met drie plaatsen winst, op nummer 8.

Loreen, winnares van het Eurovisiesongfestival, weet flink te profiteren van haar succes. Tatto, vorige week nieuw op nummer 22, klimt met 10 plaatsen winst naar nummer 12 en is daarmee de snelste stijger. Mede-deelnemer Alessandra doet het een stuk minder goed want haar Queen Of Kings stijgt slechts twee plaatsjes en komt daarmee op nummer 37. De snelste zakker staat op naam van Ice Spice en Nicki Minaj die met Princess Diana elf plekken kelderen naar nummer 39.

De Global Top 40 telt drie binnenkomers. Karma van Taylor Swift is op nummer 21 de hoogste nieuwe. Daarmee is de 29e notering in de lijst voor Taylor een feit. Lavender Haze, dat vorige week een half jaar in de lijst stond, is deze week verdwenen. Ondertussen staat Anti-Hero nog wel in de lijst; deze week voor de vijfde keer op nummer 4. Anti Hero staat inmiddels al 27 weken in de top 10.

Bekijk hier de volledige Global Top 40.

1 ( 1) FLOWERS- Miley Cyrus

21 (--) KARMA- Taylor Swift

31 (--) FAST CAR- Luke Combs

38 (--) ALL MY LIFE- Lil Durk feat. J. Cole