Global Top 40: Flowers 8e week op 1

- Hitlijsten

 Miley Cyrus
Global Top 40: Flowers 8e week op 1

Afgelopen vrijdag verscheen het achtste studioalbum van Miley Cyrus, Endless Summer Vacation. De eerste single van dat album, Flowers, staat ook deze week op nummer 1 in de Global Top 40.

Miley Cyrus staat nu voor de achtste week op de eerste plaats. De top 3 van deze week is onveranderd met achter Flowers wederom Die For You van The Weeknd (en Ariana Grande) en Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage op nummer 3. Shakira stond vorige week met haar Bizarrap-samenwerking nog in de top 5. Deze week verruilt ze die notering voor TQG, haar samenwerking met Karol G. Die hit klimt nu, met twee plaatsen winst, naar nummer 4.

Deze week verwelkomen we twee tracks in het bovenste kwart van de lijst die daar nog niet eerder stonden. Boy’s A Liar Pt. 2 (van PinkPantheress en Ice Spice) klimt met twee plaatsen naar nummer 10. De snelste stijger van deze week, Players van Coi Leray, komt met vijf plaatsen winst op nummer 8. In omgekeerde richting is Unholy van Sam Smith en Kim Petras de snelste zakker. Die track valt na 23 weken voor het eerst uit de top 10 en komt, met vijf plekken verlies, op nummer 13.

De afgelopen weken is het buitengewoon rustig in de lijst. Hadden we afgelopen week geen enkele binnenkomer; deze week tellen we er slechts eentje. Miley Cyrus weet haar volgende single van haar nieuwste album ook in de lijst te krijgen. River gaat voortvarend van start en is nieuw op nummer 25.

De langst genoteerde track is in handen van Harry Styles. As It Was weet ook van geen wijken in de lijst. De hit die eerder al 14 weken op nummer 1 stond leek langzaam maar zeker te vertrekken. Toch zit As It Was nu alweer vier weken in de lift en daarmee is Harry Styles nu voor de 36e week in de top 10 terug te vinden.

Bekijk hier de volledige Global Top 40.

1 ( 1) FLOWERS- Miley Cyrus

25 (--) RIVER- Miley Cyrus