Flowers is meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 Miley Cyrus
Flowers is meest gestreamde hit

Miley Cyrus is er deze week in geslaagd om de eerste plek van de Streaming Top 40 te bereiken.

In de eerste week na de release wist de track op Spotify al de grens van 100 miljoen streams te passeren. Wereldwijd is er nog geen andere artiest geweest die dat wist te presteren. Tot deze week wist Butter van BTS het dichtst bij de 100 miljoen in 7 dagen tijd te komen. Ook in Nederland kent Flowers een ijzersterke start. De track die vorige week al op nummer 18 wist binnen te komen knalt nu door naar nummer 1. In maart van 2021 zagen we voor het laatst een grotere sprong naar nummer 1; toen klom 501 van Bilal Wahib en Ronnie Flex in de tweede week van 24 naar 1. Miley stond twee jaar geleden voor het laatst in de top 10 van de Streaming Top 40. Dat deed ze toen via een remix van Without You, de oorspronkelijke track van The Kid Laroi.

Stiekem van Maan en Goldband blijft steken op nummer 2 en staat daar voor de vijfde week. Ook Probleem van Boef en Cristian D blijft zitten op nummer 3. De nummer 1 van afgelopen week, Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude zakt naar nummer 4.

De meeste winst is er deze week voor Ik Space van Bilal Wahib en Fabiënne Bergmans. De track die vorige week op plek 28 wist binnen te komen stijgt nu 23 plaatsen naar nummer 5. De meeste plekken in de min zien we bij een viertal tracks die zes plaatsen verliezen. Daarvan is Unholy (van Sam Smith en Kim Petras) de hoogst genoteerde.

De lijst telt vier nieuwe binnenkomers onder aanvoering van Vlins en Laura Yasmin die met Stemgeluid op nummer 24 weten te debuteren.

Bekijk de Streaming Top 40.

1 (18) FLOWERS- Miley Cyrus

24 (--) STEMGELUID- Vlins ft. Laura Yasmin

30 (--) PEOPLE- Libianca

37 (--) THERAPIE- Zoë Tauran

40 (--) CALL IT LOVE- Felix Jaehn & Ray Dalton