Elton John en Britney Spears zijn het hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Elton John Britney Spears David Guetta Bebe Rexha Flemming Ronnie Flex Coldplay
Elton John en Britney Spears zijn het hoogst nieuw in de Top 40

Hold Me Closer van Elton John en Britney Spears was afgelopen week de Alarmschijf en is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De samenwerking blijft drie andere tracks voor.

30 (--) HOLD ME CLOSER – Elton John & Britney Spears
‘Ik hoop dat dit haar vertrouwen geeft om weer vaker de studio in te gaan’. Dat zei Elton John over zijn samenwerking met Britney Spears. Met Hold Me Closer brengt de inmiddels 40-jarige Britney voor het eerst sinds 2016 muziek uit. Elton haalt op zijn beurt met deze track hetzelfde trucje uit als hij vorig jaar deed op Cold Heart. Dat duet, met Dua Lipa, stond toen liefst 23 weken in de Top 40 en kwam tot de tweede plek. Ook in Hold Me Closer zitten oudere hits van Elton verwerkt. Je herkent vooral Tiny Dancer, maar als je goed luistert hoor je ook The One en Don’t Go Breaking My Heart terugkomen in de 32ste Top 40-notering voor Elton, die inmiddels 75 jaar oud is. Qmusic koos Hold Me Closer als Alarmschijf.

31 (--) I’M GOOD (BLUE) – David Guetta & Bebe Rexha
Terwijl voormalig Eiffel 65-lid Gabry Ponte momenteel zelf in de Top 40 staat met een remake van een twintig jaar oude hit – zijn track We Could Be Together is, zoals je vast wel weet, een bewerking van Daddy DJ uit 2001 – hebben David Guetta en Bebe Rexha de nummer 1-hit Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65 uit 1999 onder handen genomen. Het resultaat is I’m Good (Blue). Helemaal nieuw is de remake niet. David en Bebe namen ‘m in 2017 al op en vervolgens belandde I’m Good in een hoop dj-sets. Sinds een paar weken gaat de track viral op TikTok. Dat heeft er voor gezorgd dat David en Bebe opnieuw samen de studio in zijn gedoken om een nieuwe versie op te nemen en die eindelijk eens officieel uit te brengen.

39 (--) TERUG BIJ AF – Flemming & Ronnie Flex
Flemming schreef Terug Bij Af al voordat hij de afgelopen twaalf maanden doorbrak met achtereenvolgens de hits Amsterdam, Zij Wil Mij en Automatisch. Vanaf het allereerste moment dat hij met dit nummer bezig was, had hij Ronnie Flex in gedachte om het rapstukje te doen. Doordat de twee het afgelopen jaar geregeld samen in de line-up stonden van zowel The Streamers als De Vrienden Van Amstel LIVE! was er inmiddels al veel contact tussen Flemming en Ronnie en was het dus niet al te moeilijk de rapper daadwerkelijk te strikken voor een samenwerking. Desondanks was Flemming blij verrast dat Ronnie inderdaad mee wilde doen. ‘Het voelde als een droom die uitkomt’, vertelde Flemming in een interview.

40 (--) HUMANKIND – Coldplay
Even leek het erop dat Coldplay Nederland zou overslaan met de huidige Music Of The Spheres World Tour, maar niets is minder waar. In de clip bij de nieuwe single Humankind zaten al aanwijzingen verborgen dat de band in 2023 naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam zal komen en een paar dagen na de release werden er inderdaad meerdere concerten in juli van het volgend jaar bevestigd. Qmusic koos Humankind als Alarmschijf. Het is de 22ste keer dat zanger Chris Martin en zijn bandgenoten die eer krijgen. Coldplay was al een tijdje recordhouder als het gaat om de bands, niet te verwarren met acts, met de meeste Alarmschijven aller tijden. Coldplay wordt in dat lijstje gevolgd door U2 en Maroon 5.

Foto: YouTube