Nieuws
Worldwide Club 20

Drums blijft de nummer 1

Drums blijft de nummer 1
James Hype  Kim Petras 

Voor de tweede week staan James Hype en Kim Petras op de eerste plek van de Worldwide Club 20.

De bovenste twee plekken in de lijst zijn gelijk aan die van vorige week. Drums blijft daarbij boven Saving Up waarmee Dom Dolla voor de tweede week op nummer 2 staat. Ondertussen gaat de succesreeks van Mau P vrolijk verder. Met Dress Code scoort de Nederlander niet alleen zijn vierde hit in de Worldwide Club 20; ook is het zijn vierde top 3-hit waardoor hij zijn 100%-score in de top 3 kan voortzetten. Vorig jaar kwam Drugs From Amsterdam tot nummer 3 waarna Gimme That Bounce eerder dit jaar op nummer 2 kwam en daarna Your Mind Is Dirty twee weken de lijst wist aan te voeren.

In 1985 verrast het Britse Tears For Fears met de nummer 1-hit Shout. Die track kun je wellicht binnenkort nog in de Worldwide Club 20 verwachten want die track is de basis van Change Your Mind van Piero Pirupa dat langzaam richting de lijst aan het bewegen is. De opvolger van Shout werd in 1985 Everybody Wants To Rule The World waarmee destijds de tweede plaats werd bereikt. En omdat de oudjes het nog steeds goed doen besloten Tears For Fears en Tiësto de track nieuw leven in te blazen. Afgelopen week kwam Rule The World (Everybody) al binnen in de lijst. Deze week is het met acht plaatsen winst, op nummer 11, zelfs de snelste stijger.

De naam van Tate McRae is er niet eentje die je snel in de Worldwide Club 20 verwacht te zien. De Canadese brak in 2020 door met haar eigen track, You Broke Me First. Al snel werd duidelijk dat ze meer noten op haar zang had. Naast haar eigen tracks leent ze haar stem ook voor verschillende danceprojecten. Zo was ze in 2021 te horen op een samenwerking met Regard, You. 10:35 bracht haar eind vorig jaar ook voor het eerst in de Worldwide Club 20; die samenwerking met Tiësto stond twee weken op nummer 2. Komende maand moet het tweede album van Tate McRae verschijnen; Think Later. Daarvan kennen we inmiddels al twee tracks: Exes (dat vorige week is verschenen) en Greedy dat nu de hele wereld heeft veroverd. Van de track zijn inmiddels twee officiële remixen verschenen: die van Cassö en Alok. De Braziliaanse dj en producer staat zelf in de lijst op nummer 19 en weet met zijn remix van Greedy de hoogste nieuwe te pakken op nummer 10.

Jax Jones weet ieder jaar wel wat succesjes te pakken in de Worldwide Club 20. Met I Miss You, de track met Au/Ra uit 2020, wist hij de tweede plek te bereiken in de lijst. Begin vorig jaar zette hij zijn samenwerking met MNEK, Where Did You Go?, voor drie weken op nummer 1. In september van dit jaar was hij te vinden op een track van D.O.D, Need You Now, en op Won’t Forget You zien we die samenwerking opnieuw. Op de nieuwste track is ook de Noorse singer-songwriter Ina Wroldsen te horen. Een aantal jaar geleden stonden Ina en Jax zelfs in de Nederlandse Top 40 via Breathe dat in 2018 op nummer 22 wist te komen. Jones kijkt met veel plezier terug op die samenwerking. “Won’t Forget You voelt euforisch, old school en tegelijkertijd heel modern en heeft ook nog eens een echt prachtig sentiment. Bovenop dat alles laat het je ook nog eens lekker dansen”, zo is te lezen in het persbericht. Won’t Forget You is nieuw op nummer 13.

De naam van Skepta zal je wellicht niet al te veel zeggen. Joseph Junior Adenuga is afkomstig uit Londen en wekt vooral als MC. In 2016 wist hij met zijn album Konnichiwa een bijzondere prijs binnen te slepen: de Mercury Prize. Bijzonder want die onderscheiding wordt slechts één keer per jaar toegekend aan een artiest van Britse, Ierse of Schotse afkomst. Dat Skepta op veel vlakken succesvol kan zijn blijkt uit zijn eerbetoon aan Amy Winehouse. Op de track Can’t Play Myself maakt hij gebruik van Tears Dry On Their Own dat de overleden zangeres een jaar eerder op het album Back To Black zette. Het feit dat Amy Winehouse vorige maand 40 jaar zou zijn geworden was de inspiratie voor Can’t Play Myself dat deze week nieuw is op nummer 15.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) DRUMS- James Hype ft. Kim Petras

10 (--) GREEDY - ALOK REMIX- Tate McRae

13 (--) WON'T FORGET YOU- Jax Jones x D.O.D with Ina Wroldsen

15 (--) CAN'T PLAY MYSELF (A TRIBUTE TO AMY)- Skepta

(26/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy