Nieuws
Tipparade

De revival van Dorus zijn Twee Motten

De revival van Dorus zijn Twee Motten
Dorus  James Hype  Kim Petras  Donnie  Marco Schuitmaker  Davina Michelle  Jung Kook  Chris Brown  Cho  Idaly  Tiësto  Tears For Fears  Niiko x Swae  Gudfella  Sam Feldt  Sofiloud  Brennan Heart  Trevor Guthrie  P!nk  Krezip 

James Hype en Kim Petras weten ook deze week van geen wijken: Drums staat voor de derde opeenvolgende week op nummer 1 in de lijst.

De hoogste binnenkomer komen we deze week tegen net buiten het erepodium. Die eer gaat naar Hier Mag Alles van Donnie en Marco Schuitmaker. Ook 17 van Davina Michelle en Standing Next To You van Jung Kook staan voor het eerst bij de bovenste 10. De snelste stijger is voor Chris Brown, zijn Angel Numbers / Ten Toes gaat van 26 naar 15. Daarachter doen ook Cho en Idaly goede zaken: Niet Genoeg stijgt van 27 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

4 (--) HIER MAG ALLES – Donnie & Marco Schuitmaker
Je moet het maar durven: in een week waarin de verkiezingen voor de Tweede Kamer het nieuws domineerden, met een track komen over vaderlandsliefde. Donnie en Marco Schuitmaker doen het en brachten vorige week Hier Mag Alles uit, een track die verschillende groepen in ons land kan verbinden. Want wie kan zich nu niet vinden in de lyrics: “Want hier mag alles, maar niets dat moet, Bij zeventien graden een korte broek, De shop of de kermis, het maakt niet uit, Nergens anders voel ik mij zo thuis, Het maakt niet uit hoe rijk je bent, Hier sturen we Tikkies van vijftig cent, Waar je iedereen kent, maar niemand stoort, Er is nergens anders waar ik zo thuis hoor”. Aangevuld met een aanstekelijke beat hebben de 2 zeer waarschijnlijk al een dikke hit in de kroeg te pakken.


16 (--) TWEE MOTTEN – Dorus
Eerder deze week was er in het nieuws dat zanger/komiek Antoon Manders, beter bekend als Dorus, ruim 50 jaar na zijn overlijden weer in de belangstelling staat. Het gaat dan specifiek om zijn nummer Twee Motten uit 1957. Of hij er destijds een officiële hit mee had weten te scoren zullen we nooit weten (de Top 40 begon in 1965), maar dankzij TikTok kan dit nu alsnog gebeuren. Het grappige nummer is namelijk een enorme hype op het platform en groeit nu ook qua streams. We weten inmiddels allemaal waar dat tot kan leiden…

26 (--) RULE THE WORLD (EVERYBODY) – Tiësto, Tears For Fears, Niiko X Swae & Gudfella
Na eerdere comebacks dit jaar van Kylie Minogue, Shania Twain en Sting, kan er op de valreep van 2023 zomaar nog één bij komen: Tears For Fears. De Britse band scoorde in totaal 8 hits in de enige echte, met name in de jaren ’80 en ’90, met als grootste: Shout. Ook opvolger Everybody Want To Rule The World werd een enorme hit. Deze track is nu onder handen genomen door onze eigen Tiësto, samen met Niiko X Swae en Gudfella.

27 (--) MEMORIES – Sam Feldt & Sofiloud
De Duitse band Liquido scoorde in 1999 een hit met Narcotic, een nummer dat ondertussen is uitgegroeid tot een classic en in veel eindejaarslijstjes is terug te vinden. Vier jaar geleden maakten Younotus, Janieck en Senex een nieuwe (tropical) edit van het nummer. Nu is het de beurt aan Sam Feldt en Sofiloud om het nummer nog eens nieuw leven in te blazen.

28 (--) LOSE YOU TONIGHT – Brennan Heart & Trevor Guthrie
Brennen Heart kennen we vooral als hardstyle-dj, maar nu komt hij met Lose You Tonight verrassend mainstream voor de dag. Lose You Tonight ligt makkelijk in het gehoor en sluit aan bij de huidige trend van (populaire) dancenummers. Trevor Guthrie neemt de vocalen voor zijn rekening, zoals hij dat al eens heel succesvol deed voor Armin van Buuren op This Is What It Feels Like.

29 (--) ALL OUT OF FIGHT – P!nk
Morgen verschijnt er een nieuwe editie van P!nk’s laatste studio album Trustfall, genaamd Trustfall: Tour Deluxe Edition. Op dit album staan maar liefst 9 nieuwe tracks, waaronder haar huidige hit met Marshmello en Sting (Dreaming) en de nieuwe single All Out Of Fight. Ook Irrelevant, een nummer uit 2022 dat het tot de Tipparade schopte maar op geen enkel album terug te vinden was, is nu op deze nieuwe editie te vinden. Ondertussen werd vorige week ook een tweede concert van de Amerikaanse aangekondigd. Haar Summer Carnival tour landt nu op 10 én 11 juli 2024 in de Amsterdamse Johan Cruijf Arena.

30 (--) WHERE THE LIGHT GOES – Krezip
Ruim 1,5 jaar geleden zagen we Krezip, de band uit het Brabantse Tilburg, voor het laatst in de Lijst der Lijsten met Make It A Memory, hun collab met Danny Vera. Helaas bleven In The Water en Running From eerder dit jaar vervolgens in de Tipparade hangen. Met kerstsingle Where The Light Goes proberen ze nu de overstap naar de Top 40 weer eens te maken. Misschien ligt er zelfs wel een kerstclassic in het verschiet, wie weet.

(30/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy