De Echte Vent van Racoon is het hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Racoon 24kGoldn Iann Dior Kevin
De Echte Vent van Racoon is het hoogst nieuw in de Top 40

Drie nieuwe tracks check je in de Nederlandse Top 40 van deze week. De Echte Vent van Racoon is op 28 de hoogste binnenkomer, maar ook Mood van 24kGoldn en Iann Dior en Ietsjes Later van Kevin zijn nieuw.

28. DE ECHTE VENT – Racoon
Toen Racoon in 2012 de single Oceaan uitbracht, het thema van de film Alles Is Familie, was het de bedoeling dat het bij een eenmalig Nederlandstalig uitstapje zou blijven. Dat is niet gelukt, want een paar maanden geleden scoorden zanger Bart van der Weide en zijn band met Het Is Al Laat Toch een tweede hit in het Nederlands en nu komt daar met De Echte Vent een derde bij. Het was zelfs de bedoeling dat Racoon dit najaar een compleet Nederlandstalig album zou uitbrengen, maar door de Coronapandemie is dat voorlopig even uitgesteld. De tekst van De Echte Vent gaat over de vraag wat een ‘echte man’ is, met alle onzekerheid en twijfel die daarbij komt kijken. Qmusic koos Racoons vijftiende Top 40-hit als Alarmschijf.

29. MOOD – 24kGoldn ft. Iann Dior
24kGoldn ambieerde een paar jaar geleden nog een baan in de financiële wereld, maar sinds de 19-jarige Amerikaan ontdekt heeft goed te kunnen rappen heeft hij dat plan laten varen en zich op de muziek gestort. Slim, want met Mood heeft hij in de Verenigde Staten al een paar weken een enorme hit te pakken en nu breekt hij door in Europa. In het dagelijks leven heet hij eigenlijk Golden Landis Von Jones. Dat klinkt als een artiestennaam, maar is het niet. Vorige maand stond 24kGolden al in de Tipparade toen hij net als Mabel mee deed op Tick Tock van Clean Bandit. Mood is een samenwerking met de Puerto Ricaans-Amerikaanse rapper Michael Olmo, die zich Iann Dior noemt. Ook voor hem is dit zijn eerste Top 40-hit.

37. IETSJES LATER - Kevin
Kevin de Gier is de volledige naam van de Rotterdamse rapper die deze week zijn tweede Top 40-hit te pakken heeft. In 2018 stond de inmiddels 26-jarige Kevin al negen weken genoteerd met Beetje Moe, waarop ook collega-rappers Lil Kleine en Chivv te horen waren. Het trio kwam destijds tot de vijftiende plek met hun samenwerking. De afgelopen twee jaren haalde Kevin meerdere keren de Tipparade, maar zowel tracks die hij solo uitbracht als die met onder anderen Idaly, Lijpe en Yade Lauren slaagden er niet in de Top 40 te halen. Dat lukt met Ietsjes Later wel. Kevins tweede hitnotering is geen samenwerking, maar weer een solotrack. Je vindt ‘m op zijn nieuwste album dat Animal Stories heet, net als zijn eigen label.

Foto: cover single