Davina Michelle hoogste binnenkomer met Dutch Grand Prix-theme

- Hitlijsten

 Martin Garrix 5 Seconds Of Summer
Davina Michelle

De Top 40 van deze week telt drie nieuwkomers. Beat Me van Davina Michelle is de hoogste binnenkomer en laat daarmee Drown van Martin Garrix en Clinton Kane en Old Me van 5SOS achter zich.

36. BEAT ME – Davina Michelle

Zondag 3 mei aanstaande staat al maanden met dikke letters in de agenda’s van autoraceliefhebbers. Op die dag wordt er namelijk voor het eerst in 35 jaar weer een Formule 1 Grand Prix verreden op het circuit van Zandvoort. Bij zo’n groot sportevenement hoort natuurlijk een officiële themasong en dat is Beat Me van Davina Michelle. De Rotterdamse zangeres, die twee en een half jaar geleden doorbrak door een cover van de hit What About Us van P!nk op YouTube te zetten, mag bovendien voordat de Grand Prix die zondag van start gaat het Wilhelmus zingen in Zandvoort. Beat Me liet ze een week geleden ook al horen tijdens de finale van The Voice Of Holland. Het is de vijfde Top 40-notering voor Davina.

38. DROWN – Martin Garrix feat. Clinton Kane

Terwijl Martin Garrix samen met Dean Lewis inmiddels achttien weken in de Top 40 staat en Used To Love naar nummer 19 zakt, komt de nieuwste hit van de Amstelveense dj en producer de lijst binnen. Drown is opnieuw een samenwerking en wel met Clinton Kane. Hij is een 21-jarige zanger, die half-Noors en half-Filipijns is. Clinton reisde als kind met zijn ouders zowat de halve wereld over, maar groeide grotendeels op in het Australië. Net als Davina Michelle begon ook hij zijn carrière op YouTube. Vanaf zijn vijftiende plaatste Clinton regelmatig covers van bekende hits van bijvoorbeeld Ed Sheeran en James Arthur. Dat leverde hem vorig jaar een platencontract op. Met Drown scoort hij z’n eerste Top 40-hit.

39. OLD ME – 5SOS

‘Het einde van een tijdperk’. Zo omschrijven de leden van 5 Seconds Of Summer, of 5SOS, zoals je de groepsnaam tegenwoordig schrijft, hun nieuwe album. Dat komt op 27 maart uit en heet CALM. Volgens Calum, Ashton, Luke en Michael (let op hun voorletters in combinatie met de albumtitel!) staat het symbool voor het einde van hun ‘jonge periode’ en gaan ze hierna als groep een nieuwe fase in. Inmiddels zijn de bandleden qua leeftijd halverwege de twintig. Dit voorjaar gaat 5SOS op tournee door Europa en later naar Mexico, de Verenigde Staten en uiteindelijk thuisland Australië. In Nederland kun je 5SOS zien op de eerste dag van Pinkpop. Op vrijdag 19 juni treden ze op in het Limburgse Landgraaf.   

Foto: YouTube