David Guetta voor het eerst op nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Goldband Suzan & Freek Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ
David Guetta voor het eerst op nummer 1 in de Top 40

Met I’m Good (Blue) scoren David Guetta én Bebe Rexha voor het eerst een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40.

De Franse dj en producer is inmiddels bezig aan zijn 59e Top 40-hit en met al zijn voorgaande successen strandde hij tot zes keer toe op nummer 2. Na 813 weken in de hitlijst kan David Guetta deze week dan ook zijn eerste nummer 1-hit bijschrijven. De hitreeks van de inmiddels 54-jarige Guetta begon in augustus van 2002 met Love, Don’t Let Me Go. When Love Takes Over werd in 2009 zijn eerste top 10-hit waarna Flames in 2018 zijn grootste succes in ons land werd. Voor Bebe Rexha is het ook haar eerste nummer 1-hit. Zij is daarmee de 223e act uit de Verenigde Staten die de Nederlandse hitlijst weet aan te voeren.

Oudste artiesten
David Guetta staat bij de vijf oudste artiesten die de Nederlandse Top 40 wisten aan te voeren. Elton John zette dat record eind vorig jaar neer met een leeftijd van 74 jaar en 275 dagen. Guetta is de 15e act uit Frankrijk die de Nederlandse hitlijst weet aan te voeren. Aya Nakamura was, in 2018, de vorige artiest uit Frankrijk met een nummer 1-hit in ons land.

Melodie opnieuw op 1
De melodie van I’m Good (Blue), dat David Guetta samen met Bebe Rexha opnam, stond in 1999 ook op nummer 1 in de originele versie van Eiffel 65. De Italiaanse groep wist de Top 40 toen voor vijf weken aan te voeren. Rema verlaat, na vier weken, de eerste plaats en zakt naar nummer 2. Snap van Rosa Linn completeert de top 3 en staat daar nu voor de derde week.

Suzan & Freek weten de top 10 wéér te vinden
Kwijt is voor Suzan & Freek hun zevende top 10-notering. Met dat aantal staan ze in de top 4 van Nederlandse duo’s met de meeste top 10-hits. Die plek moeten ze dan wel delen met Sandra & Andres en Mouth & MacNeal die ook 7 top 10-hits wisten te scoren. Ander bijzonderheidje: het is – net als vorige week – de hoogst genoteerde Nederlandstalige track. De afgelopen twee weken waren de eerste twee weken van 2022 waarin we geen Nederlandstalige hit in de top 10 hadden, na het vertrek van Automatisch.

Gabry Ponte herpakt zich weer
Na zes weken van stijgen bleef We Could Be Together in augustus steken op nummer 22 waarna het zelfs een weekje zakte. Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ hebben daarna orde op zaken gesteld en inmiddels bereikt de 2022-versie van ‘Daddy DJ’ zelfs de top 10, door van 13 naar 10 te stijgen. Dat doen ze in de 13e week. Het is de 82e keer ooit dat een hit met 13 weken op de teller de top 10 in weet te stijgen. Dit jaar gebeurde dat al 9 keer eerder en daarbij zagen we óók al de naam van Gabry Ponte. Die had toen echter al met Thunder in de top 10 gestaan en klom dus ‘terug’ de top 10 in.

Noodgeval is de snelste stijger
Noodgeval van Goldband is de snelste stijger. De Haagse band klimt met 12 plaatsen winst naar nummer 11. Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran hebben met Adrenaline de hoogste binnenkomer in handen. De remake van Everytime We Touch is nieuw op nummer 28. Lees hier alles over alle nieuwkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube