Adrenaline is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Kris Kross Amsterdam Ronnie Flex Zoë Tauran Meau Nicki Minaj
Adrenaline is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Adrenaline van Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran was afgelopen week de Alarmschijf en komt deze week als hoogste de Nederlandse Top 40 binnen. Ook Blijven Rijden van Meau en Super Freaky Girl van Nicki Minaj zijn nieuw.

28 (--) ADRENALINE – Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex & Zoë Tauran
Na het succes van Vluchtstrook begin dit jaar hebben de mannen van Kris Kross Amsterdam opnieuw een bekende dance-hit gebruikt als inspiratiebron voor hun nieuwste single. De melodie van Adrenaline is namelijk ‘geleend’ van Cascada’s Everytime We Touch. De Duitse danceact stond in 2006 negentien weken in de Top 40 en kwam tot de tiende plek. Origineel is Everytime We Touch trouwens van Maggie Reilly en komt het uit 1992, maar zij haalde de Top 40 destijds niet. Voor Adrenaline riep Kris Kross Amsterdam, die je sinds kort op zaterdagavond met hun eigen show kunt horen bij Qmusic, de hulp in van Ronnie Flex en Zoë Tauran. Qmusic koos de vijftiende Top 40-hit van KKA als Alarmschijf.

38 (--) BLIJVEN RIJDEN – Meau
"Ik heb een vraag. De laatste tijd speel ik al best wat nieuwe liedjes tijdens m'n shows. Voor de mensen die erbij waren: welk liedje hopen jullie dat de volgende single wordt?” Die tekst zette Meau een paar weken geleden op Instagram. De reacties waren behoorlijk unaniem, want de fans van de 22-jarige zangeres uit Blaricum besloten massaal dat Blijven Rijden haar volgende single zou moeten worden. Meau volgde het advies op en dat was een slimme beslissing, want deze track is na de nummer 1-hit Dat Heb Jij Gedaan en de samenwerking Dans M’n Ogen Dicht met Racoon de derde hitnotering voor Meau. De komende periode blijft ze toeren. Niet alleen door Nederland, maar ook langs een aantal Belgische steden.

39 (--) SUPER FREAKY GIRL – Nicki Minaj
Dankzij Nicki Minaj is de jaren ’80-hit Super Freak van Rick James weer eens terug in de Top 40. De in 2004 overleden Amerikaan kwam met zijn origineel in 1981 tot de tweede plek in de lijst. Die prestatie werd negen jaar later overtroffen toen rapper MC Hammer Ricks track gebruikte als basis voor zijn nummer 1-hit U Can’t Touch This. In 2006 stond Beatfreakz kort in de Top 40 met een remix van Super Freak en nu heeft Nicki Minaj de melodie verwerkt in haar Super Freaky Girl. De 39-jarige Trinidadiaans-Amerikaanse zangeres en rapper, die eigenlijk Onika Maraj heet, is na vier jaar terug in de Top 40. Super Freaky Girl is haar zestiende hitnotering. Grootste is Starships, dat in 2012 tot plek 4 kwam.

Foto: cover single