David Guetta en Sia na week al de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 David Guetta Sia Clean Bandit Mabel 24kGoldn James Bay Mathieu Koss Lost Frequencies
David Guetta en Sia na week al de hoogste binnenkomer

David Guetta en Sia hadden afgelopen week nog de Alarmschijf te pakken met het pas verschenen Let's Love, maar de track is nu al de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Ook Tick Tock van Clean Bandit, Mabel en 24kGoldn, Chew On My Heart van James Bay en Don't Leave Me Now van Lost Frequencies en Mathieu Koss zijn nieuw in de Lijst der Lijsten.

32 (--) LET'S LOVE- David Guetta & Sia
Een samenwerking tussen David Guetta en Sia is een garantie voor succes. De Franse dj/producer en de zangeres uit Australië stonden vier keer eerder samen in de Top 40. In 2011 kwam Titanium tot de tweede plek, met She Wolf (Falling To Pieces) schopten ze het tot nummer 11, Bang My Head haalde in 2016 de 26ste plaats en twee jaar geleden kwam Flames ook weer tot de tweede positie in de lijst. Let’s Love is Davids 48ste Top 40-notering en daarmee komt hij weer iets dichter bij recordhouders Madonna en BZN die met 55 stuks de meeste Top 40-hits op hun naam hebben staan. De melodie van deze hit lijkt een beetje op die van de 80’s-hit Love Is A Battlefield van Pat Benatar. Qmusic koos Let’s Love als Alarmschijf.

35 (--) TICK TOCK – Clean Bandit And Mabel ft. 24kGoldn
Vorige week scoorde 24kGoldn zijn eerste Top 40-hit, toen de track Mood, een samenwerking met Iann Dior, binnen kwam in de lijst. Terwijl dat nummer nu maar liefst zeventien plaatsen omhoog schiet en op nummer 12 belandt, scoort de 20-jarige Amerikaanse rapper en songschrijver meteen al weer een tweede hitnotering. Die is weliswaar niet helemaal van hemzelf, want 24kGoldn mag, net als Mabel, mee doen op de nieuwste track van Clean Bandit. Tick Tock is de titel en daardoor denk je misschien dat het nummer gaat over het social media-kanaal TikTok, maar volgens Jack Patterson van Clean Bandit is dat niet het geval. De negende Top 40-hit van de Britse groep gaat over een obsessieve relatie.

38 (--) CHEW ON MY HEART – James Bay
In tijden van crisis ontstaan vaak goede ideeën. James Bay kan daar over meepraten. Toen corona uitbrak en ook de 30-jarige Britse singer-songwriter noodgedwongen optredens moest afblazen kwam hij op het idee om via zijn Instagram-account live gitaarlessen te geven. Op die manier was er wekelijks contact met fans en kon James hen bovendien wat bijbrengen. Tussendoor schreef James ook nieuwe liedjes. Die zijn qua tekst een stuk persoonlijker dan eerdere tracks. James heeft er bewust voor gekozen zijn privéleven minder af te schermen en vaker als inspiratie te gebruiken. Chew On My Heart gaat over zijn relatie en hoe fijn het is om na een tournee thuis te komen bij zijn vriendin. Het is James’ vijfde Top 40-hit.

40 (--) DON’T LEAVE ME NOW – Lost Frequencies feat. Mathieu Koss
Ondanks dat Don’t Leave Me Now vooral een Belgisch/Franse samenwerking is, zit er ook een Nederlands tintje aan de track. Lost Frequencies is natuurlijk het alter ego van de Vlaming Felix de Laet en achter Mathieu Koss zit de Franse producer Mathieu Bordaraud, maar aan Don’t Leave Me Now werd ook door Nederlandse songwriters meegewerkt. Eén van hen is Christon Kloosterboer, die je misschien nog wel kent als de zanger van Rigby. Met zijn eigen band haalde hij vier keer de Top 40, maar een jaar of vijf geleden maakten de leden van Rigby bekend als band een pauze te nemen om zich op andere muzikale projecten te kunnen storten. De zevende Top 40-notering van Lost Frequencies is er daar dus een van.

Foto: Instagram (@davidguetta)