Claude met Ladada (Mon Dernier Mot) nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Maan Goldband Claude P!nk
Claude met Ladada (Mon Dernier Mot) nieuw in de Top 40

Stiekem, de samenwerking tussen Maan en Goldband, is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De track blijft Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude en Never Gonna Not Dance Again van P!nk voor.

13 (--) STIEKEM – Maan & Goldband
Toen Maan bezig was met haar album Leven kwam ze op het idee iets samen te doen met Goldband. Het Haagse trio brak dit jaar door op Lowlands en verkocht in de kortste keren drie maal de AFAS Live in Amsterdam uit. Daarna haalde de band voor het eerst de Top 40 met Noodgeval, dat nog altijd op nummer 17 staat. In de studio ontstond meer dan alleen een track, want tijdens de opnames sloeg de vonk over tussen Maan en Goldband-zanger Karel Gerlach. Sindsdien zijn de twee aan het daten. De tekst van Stiekem is toepasselijk, want gaat over twee mensen die naar elkaar verlangen. Maan en Karel benadrukken dat het niet per se over henzelf gaat. Stiekem wordt alsnog toegevoegd aan het al verschenen album Leven.

32 (--) LADADA (MON DERNIER MOT) – Claude
In het voorjaar van 2019 deed Claude Kiambe als 15-jarige mee aan The Voice Kids. Met zijn versie van Stromae’s Papaoutai maakte hij grote indruk op de jury en verbaasde hen bovendien met zijn vloeiende Nederlands. Amper vijf jaar eerder was Claude vanuit Congo naar het Noord-Hollandse Enkhuizen verhuisd. Claude won The Voice Kids niet, maar deed de afgelopen jaren wel mee aan allerlei audities en zangwedstrijden. Zo kwam hij in contact met producers en songschrijvers Arno Krabman en Joren van der Voort. Zij zijn verantwoordelijk voor hits van onder anderen Maan, Snelle en Suzan & Freek. Voor Claude schreven ze Ladada (Mon Dernier Mot) en daarmee scoort hij nu zijn eerste Top 40-hit.

35 (--) NEVER GONNA NOT DANCE AGAIN – P!nk
‘Wat er ook gebeurt in de wereld, er is nooit een reden om niet te dansen’. Dat is kort samengevat de boodschap van P!nk in haar nieuwste hit Never Gonna Not Dance Again. Al meer dan anderhalf jaar geleden liet Alecia Moore, zoals de 43-jarige P!nk in het dagelijks leven heet, in een interview weten dat ze bezig is met een nieuw album. Haar negende zal het zijn, maar een titel en een releasedatum zijn nog niet bekend. Wat wel vast staat is dat Never Gonna Not Dance Again er op zal staan en dus de voorloper is op dat album. P!nk schreef het samen met hitkoning Max Martin, die sinds de jaren ‘90 talloze hits voor uiteenlopende artiesten schrijft en produceert. Qmusic koos de 39ste Top 40-hit van P!nk als Alarmschijf.

Foto: YouTube