Chris Rea meest gedraaid op de radio

- Hitlijsten

 Martin Garrix Wham! Chris Rea
Chris Rea meest gedraaid op de radio

We zijn de Kerst inmiddels ruimschoots vergeten maar afgelopen week werden de klassiekers nog volop gedraaid op de Nederlandse radio. En dat is dus nadrukkelijk zichtbaar in de Airplay Top 40.

Precies 52 weken geleden zagen we in de Airplay dat Last Christmas (van Wham!) de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio was. Toen stond dat nummer op de elfde plaats waar er dit jaar gewoon vijf kerstklassiekers in de top 10 staan. Dit keer heeft Driving Home For Christmas (van Chris Rea) gewoon de eerste plaats te pakken.

Duidelijk is dat er dit jaar veel meer kersthits op de radio te horen zijn geweest. Waar dat precies een jaar geleden 13 kerstnummers in de Airplay Top 40 opleverde zijn het er nu 20. Christmas Lights (van Coldplay) is de hoogste binnenkomer waar It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas (van Michael Bublé) voor het eerst in de lijst staat. Met 18 plaatsen winst is Happy X-Mas (War Is Over) van John Lennon en Yoko Ono met de Plastic Ono Band de snelste stijger.

High On Life, vorige week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio, maakt nog wel de meeste aanspraak weer op nummer 1 te komen als volgende week alle kersthits voor zeker 11 maanden weer in de kast liggen. Een andere zekerheid is alvast een enorme stapel met terugkerende hits in de nieuwe Airplay Top 40.

Check hier de complete Airplay Top 40.

1 (12) DRIVING HOME FOR CHRISTMAS- Chris Rea

10 (28) HAPPY X-MAS (WAR IS OVER)- John Lennon & Yoko Ono and the Plastic Ono Band

22 (RE) CHRISTMAS LIGHTS- Coldplay

31 (--) IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS- Michael Bublé

37 (--) THANK GOD IT’S CHRISTMAS- Queen