Celestial voor 8e week meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Celestial voor 8e week meest gedraaid

Ed Sheeran heeft met Celestial opnieuw de meest gedraaide hit van ons land te pakken.

Celestial nadert daarmee nu de 9 weken waarmee I Don’t Care de Airplay Top 40 wist aan te voeren. De hit waarmee Ed Sheeran het meest dominant was op de Nederlandse radio was Bad Habits. Die track stond in 2021 totaal 13 weken op de eerste plaats. Claude houdt stand op de tweede plek van de lijst met Ladada (Mon Dernier Mot) dat nu voor de vierde week de nummer 2 is. Anti-Hero van Taylor Swift staat voor het eerst op het erepodium, op nummer 3.

Flowers van Miley Cyrus weet zich in een razend tempo op te werken in de verschillende rotaties van de zenders. Twee weken geleden kwam ze binnen op nummer 5 waar ze vorige week naar plek 12 zakte. Deze week stijgt ze weer twee plekken en daarmee komt ze in de derde week terug in de top 10. De ex-Alarmschijf van P!nk, Trustfall, is op nummer 12 de hoogste nieuwe. De zangeres die vanaf deze week 40 Top 40-hits heeft weten te scoren weet nog net voor te blijven op Sam Smith. I’m Not Here To Make Friends, de samenwerking met Calvin Harris en Jessie Reyez, komt namelijk nieuw binnen op nummer 13.

Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage is inmiddels een serieuze radiohit geworden. De track kwam op 14 januari binnen in de lijst maar was de twee daaropvolgende weken niet meer te vinden in de Airplay Top 40. Vorige week kwam Creepin’ terug. Deze week is het, met 23 plaatsen winst, op nummer 14 de snelste stijger.

Minder goed gaat het met 10:35 van Tiësto en Tate McRae. De track kwam in de lijst tot nummer 13 en vorige week nog stond het tweetal op nummer 14. Deze week valt de track 18 plaatsen naar beneden en daarmee is 10:35 op nummer 32 de snelste zakker.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) CELESTIAL- Ed Sheeran

12 (--) TRUSTFALL- P!nk

13 (--) I’M NOT HERE TO MAKE FRIENDS- Sam Smith

31 (--) AFTER MIDNIGHT- Lucas & Steve, Yves V feat. Xoro

36 (--) I’LL BE WAITING- Cian Ducrot