Celestial voor 6e week meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Celestial voor 6e week meest gedraaid

Ed Sheeran is 2023 begonnen op de eerste plek van de Airplay Top 40 en die positie heeft hij stevig in handen.

Celestial stond eerder ook al drie weken op nummer 1 en daarmee staat Sheeran nu inmiddels voor de zesde week bovenaan de lijst. Claude, die vorige week nog optimistisch met zijn Ladada (Mon Dernier Mot) van 10 naar nummer 2 wist te springen maakt nu een pas op de plaats. P!nk keert met Never Gonna Not Dance Again terug in de top 3 waar ze eerder en kort na de release van de track al op nummer 1 stond in de lijst.

De Airplay Top 40 telt deze week drie nieuwe binnenkomers naast nog eens vier terugkerende hits. Slapeloosheid van Suzan & Freek is de hoogste van de drie nieuwe hits. Die nieuwe hits zijn ook nog eens allemaal van eigen bodem want ook Davina Michelle (Heartbeat, nieuw op 16) en Tiësto (Lay Low, nieuw op 25) komen in de lijst.

De snelste stijger in de lijst pakt een bescheiden winst van 8 plaatsen. Hero van Martin Garrix en Jvke klimt zo naar nummer 26. Eerder al stond de track een week na de release op nummer 3 in de Airplay Top 40. Minder succesvol vergaat het I Love Me More van Davina Michelle. De zangeres die deze week de een na hoogste nieuwe pakt ziet haar vorige succes met 14 plaatsen zakken. Daarmee is dat ook meteen de snelste zakker. I Love Me More stond eerder twee weken op nummer 19.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) CELESTIAL- Ed Sheeran

15 (--) SLAPELOOSHEID- Suzan & Freek

16 (--) HEARTBEAT- Davina Michelle

25 (--) LAY LOW- Tiësto