Celestial is opnieuw meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Celestial is opnieuw meest gedraaide hit

Ed Sheeran weet met Celestial voor de vierde keer naar nummer 1 te klimmen in de Airplay Top 40.

De hit van de Britse zanger staat nu voor de zevende week op nummer 1. Eerder wisten Bad Memories (van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy), Merry Christmas (van Elton John en Ed Sheeran) en Ladada (Mon Dernier Mot) (van Claude) Celestial al van de eerste plek te verdrijven. Deze week stelt Ed Sheeran weer orde op zaken. Claude zakt met Ladada (Mon Dernier Mot) naar nummer 2. Bright Eyes van Rondé staat inmiddels 18 weken in de lijst en deze week komt de Utrechtse band met hun nieuwste hit voor het eerst in de top 3. Dat lukte vorig jaar met Love Myself net niet toen die hit in de zomer bleef steken op nummer 4. Hard To Say Goodbye werd in 2021 al een nummer 1-hit op de radio en stond uiteindelijk zelfs negen weken op die plek.

The Loneliest is duidelijk het grootste succes van Måneskin aan het worden. De Italiaanse band wist alleen met Supermodel in de top 10 te komen maar hoger dan nummer 9 in de Airplay Top 40 lukte niet. Deze week weet The Loneliest door te stijgen en met 3 plekken winst op nummer 6 te komen. Daarmee bereikt de band de hoogste positie ooit in de radiolijst. Ook Maan en Goldband hebben met Stiekem nu voor het eerst de top 10 weten te bereiken door met vijf plaatsen winst op nummer 9 te komen.

De Airplay Top 40 telt drie binnenkomers. De ex-Alarmschijf van Stephen Sanchez en Em Beihold komt als hoogste binnen op nummer 13. De meeste winst in de lijst is voor zowel Snap (van Rosa Linn) als voor Pointless (van Lewis Capaldi). Beide hits klimmen 8 plaatsen en komen daarmee op de posities 18 en 24 terecht. In omgekeerde richting levert Snelle het meeste in; 5 voor 12 zakt 12 plaatsen naar nummer 25.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) CELESTIAL- Ed Sheeran

13 (--) UNTIL I FOUND YOU- Stephen Sanchez & Em Beihold

16 (--) HOW MY HEART WAS WON- Di-rect

34 (--) WORK WITH MY LOVE- Alok & James Arthur