Celestial blijft meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Celestial blijft meest gedraaide hit

Voor de vijfde week heeft Ed Sheeran met Celestial de meest gedraaide hit van ons land in handen.

Celestial is de vijfde nummer 1-hit die Ed Sheeran in de Airplay Top 40 weet te pakken. Overpass Graffiti en Bam Bam stonden 4 weken op nummer 1 waar Merry Christmas die plek voor 3 weken wist te bezetten. Bad Habits hield de eerste plek van de Airplay Top 40 twee jaar geleden zelfs 13 weken in handen. Claude is de voornaamste bedreiging geworden voor Ed Sheeran; Ladada (Mon Dernier Mot) wist vorige week terug te keren in de top 10, op nummer 10. Nu staat Claude voor het eerst hoger en schiet hij door naar nummer 2. Dean Lewis staat met How Do I Say Goodbye voor de tweede week op nummer 3.

De Airplay Top 40 telt deze week drie nieuwe binnenkomers en vanwege het vertrek van vooral de kersthits ook nog eens een vijftal terugkerende hits. Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton is op nummer 12 de hoogste nieuwe.

De meeste winst is weggelegd voor Lil Nas X. Star Walkin’, afkomstig uit League Of Legends, klimt weer de top 10 in. Eerder al stond de rapper er een weekje mee op nummer 1. Back To You van Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors levert flink in en komt, met 17 plaatsen verlies, op nummer 32.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) CELESTIAL- Ed Sheeran

12 (--) CALL IT LOVE- Felix Jaehn & Ray Dalton

29 (--) WAT WIL JE VAN MIJ- Metejoor & Hannah Mae

37 (--) CREEPIN'- Metro Boomin, The Weeknd & 21 Savage