Celeste is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Yxng LE Frenna Racoon Robin Schulz Alida Celeste
Celeste

Deze week telt de Top 40 vier binnenkomers en die betekenen voor drie acts een debuut in de Nederlandse hitlijst.

Zo zien we een Britse en een Noorse zangeres voor het eerst in de lijst waar ook een Nederlandse rapper zijn opwachting maakt in de Top 40. Zoals je gewend bent zetten we de nieuwe hits voor je op een rij.

28 (--) STOP THIS FLAME- Celeste
Voor Celeste kon 2020 bijna niet beter beginnen. De 25-jarige Britse zangeres, die voluit Celeste Waite heet, won begin dit jaar de prestigieuze BBC Sound Of 2020-prijs en werd daarna ook nog uitgeroepen tot zogenaamde Rising Star bij de Brit Awards. De lat ligt dus meteen lekker hoog en Celeste wordt al volop vergeleken met artiesten als Amy Winehouse, Etta James en Adele. Een paar weken geleden was Celeste een van de sensaties op het Eurosonic/Noorderslag-festival in Groningen. Op vrijdag 24 april komt ze terug naar Nederland voor een concert in Paradiso Noord in Amsterdam. Ergens in de loop van dit jaar zal het eerste album van Celeste verschijnen. Qmusic koos Stop This Flame als Alarmschijf.

34 (--) HET IS AL LAAT TOCH- Racoon
Eén keer eerder stond Racoon met een Nederlandstalige single in de Top 40. Dat was in 2012 met het thema bij de film Alles Is Familie, Oceaan. Zanger Bart van der Weide en zijn band stonden destijds 27 weken genoteerd en kwamen tot de zesde plaats. Daarna scoorde Racoon weer een paar Engelstalige hits, maar nu zijn de mannen opnieuw geswitcht naar het Nederlands. Sterker, er komt een compleet Nederlandstalig album aan. Dat moet komend najaar verschijnen. Als voorloper is er de single Het Is Al Laat Toch. Let ook even op het artwork bij de veertiende Top 40-hit van Racoon. Het poppetje is door Bart zelf getekend en prijkt ook al jaren als tattoo op zijn rug. Qmusic riep Het Is Al Laat Toch uit tot Alarmschijf.

36 (--) WAT IS JE NAAM- Yxng LE x Frenna
Wat Is Je Naam is niet de eerste samenwerking tussen Yxng LE en Frenna. De rapper uit Amsterdam Zuid-Oost, die eigenlijk Lloyd Essam heet, werd vorig jaar ontdekt door Frenna. Die gaf niet alleen wat tips om zijn ‘skills’ nog wat te verbeteren, maar bood Yxng LE ook meteen een contract aan bij zijn 777-label. Niet lang daarna maakten de twee, die beiden hun roots in Ghana hebben liggen, samen de single Jij En Ik. De track werd binnen een week maar liefst 50.000 keer gestreamd, maar wist de Top 40 niet te halen. Met Wat Is Je Naam is dat wel gelukt. Het is de eerste hitnotering voor Yxng LE, wiens naam je trouwens uitspreekt als ‘Young L.E.’ Die laatste twee letters zijn z’n initialen, zoals je misschien al ontdekt had.

40 (--) IN YOUR EYES- Robin Schulz featuring Alida
Dankzij zijn bewerkingen van Prayer In C van Lilly Wood & The Prick en Waves van Mr. Probz was Robin Schulz in eerste instantie vooral bekend als remixer, maar inmiddels heeft de Duitse dj en producer een aardig rijtje eigen hits op zijn naam staan. Zijn achtste Top 40-notering heet In Your Eyes en is een samenwerking met Alida. Zij is een 28-jarige singer/songwriter uit Noorwegen, heet met haar achternaam Garpestad en schreef ook mee aan deze track. Samen met Brooks haalde Alida een half jaar geleden al eens de Tipparade met Waiting For Love, nu staat ze voor het eerst in de Top 40. Deze week maakte het Belgische festival Tomorrowland bekend dat Robin van de zomer één van de headliners is.