Calm Down voor de vierde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Rema Selena Gomez David Guetta Bebe Rexha Rosa Linn Meduza Suzan & Freek
Calm Down voor de vierde week op 1 in de Top 40

Calm Down is voor de vierde week de populairste hit in de Nederlandse Top 40.

De 22-jarige Rema bleef vorig jaar met Soundgasm nog steken in de Tipparade maar kan inmiddels, met vier weken op nummer 1, spreken over een succesvol debuut. Het is nu een dubbelnotering door de remix met Selena Gomez. Wel nadert de concurrentie via I’m Good (Blue), de nieuwste hit van David Guetta en Bebe Rexha. Rexha stond nog niet eerder zo hoog in de lijst waar Guetta inmiddels zijn zevende nummer 2-hit scoort. De Fransman heeft, met zijn 58 voorgaande hits, nog nooit een nummer 1-hit weten te scoren. Snap van Rosa Linn levert een plekje in en staat op nummer 3.

Derde top 10-hit voor Meduza
Bad Memories is voor het Italiaanse trio Meduza de derde top 10-hit. De track met James Carter, Elley Duhé en Fastboy gaat van 11 naar 7. Daarmee evenaren ze de prestaties van zowel Cappella als ook Fun Fun die de Italiaanse groepen zijn met de meeste top 10-hits. Eros Ramazzotti is op dit moment de Italiaanse act met de meeste top 10-hits – hij schreef er 4 op zijn naam. Ook is Meduza hard op weg om de meest succesvolle act uit Italië te worden. De groep nadert Gigi D’Agostino tot op 55 punten en als Meduza dit succes weet voort te zetten dan kunnen ze die plek over twee weken gaan claimen.

Mijlpaal voor As It Was
As It Was van Harry Styles staat vanaf deze week bij de 20 grootste hits die ons land kent. De hit van de Britse zanger staat nu, sinds de binnenkomst op 9 april, onafgebroken in de top 10. Slechts één keer eerder wist een hit de eerste 24 weken in de top 10 te noteren. Die prestatie staat op naam van Blurred Lines van Robin Thicke, T.I. en Pharrell uit 2013.

Suzan & Freek gaan hard
Suzan en Freek zijn op weg naar hun zevende top 10-hit. Kwijt was afgelopen week, op nummer 28, de hoogste nieuwe. Deze week is het, met 16 plaatsen winst, op nummer 12 de snelste stijger. De Top 40 telt deze week drie binnenkomers onder aanvoering van Lewis Capaldi. De 25-jarige Britse zanger scoorde in 2019 met Someone You Loved en Before You Go twee grote top 10-hits. Zijn nieuwste, Forget Me, was afgelopen week de Alarmschijf op Qmusic en is nu, op nummer 31, de hoogste nieuwe. Lees hier alles over de nieuwkomers.

Bekijk hier de complete Top 40.

Foto: YouTube