Blijven Slapen staat voor de vijfde week stevig op 1

- Hitlijsten

 Snelle Maan Suzan & Freek Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman P!nk David Guetta Raye Majestic Boney M. Jaap Reesema
Blijven Slapen staat voor de vijfde week stevig op 1

Het duet van Snelle en Maan, Blijven Slapen, is voor de vijfde week de populairste hit van ons land. Peaches van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon en Goud van Suzan & Freek zijn de belangrijkste achtervolgers.

Snelle weet de Nederlandse Top 40 steeds langer aan te voeren. Met Reünie stond Snelle één week op 1 waarna Smoorverliefd de bovenste positie drie weken wist te bezetten. Nadat 17 Miljoen Mensen vier weken lijstaanvoerder was lukt het nu, met Blijven Slapen, om de Top 40 voor vijf achtereenvolgende weken aan te voeren. Snelle komt deze week in een rij van 12 Nederlandse acts, die de Top 40 het langst hebben weten aan te voeren. In die ranglijst komt hij op gelijke hoogte met de Golden Earring, Heintje én De Smurfen. Maan sluit aan op plek 13 en heeft de Top 40 nu 12 weken aangevoerd. Peaches, de hit van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon, klimt twee plaatsen naar nummer 2 en is de voornaamste concurrent van het Nederlandse duo. Goud van Suzan & Freek zakt naar nummer 3.

Jonge top 10
Als we kijken naar de opgetelde weken in de top 10, dan tellen we er deze week 82. De gemiddelde leeftijd van de hits in de top 10 is (dus) 8,2 weken. De vorige top 10 die ‘jonger’ was, zagen we op 10 oktober vorig jaar. De nummers waren toen 7,9 weken oud. De afgelopen tien weken was het totaal aantal weken van de hits in de top 10 97,6 weken. Over de hele Top 40-historie ligt dat een stuk lager: 68 weken. In de eerste 35 jaren van de Top 40 stonden hits veel korter in de lijst.

Suzan & Freek bij succesvolste Nederlandse duo's
Suzan & Freek maakten in december 2018 hun Top 40-debuut met Als Het Avond Is. Inmiddels zijn we 124 weken verder en tellen we via Goud de zevende Top 40- hit. Met het succes van al die hits komen ze deze week bij de drie meest succesvolle Nederlandse duo’s achter 2 Unlimited en 2 Brothers On The 4th Floor. Charly Lownoise en Mental Theo zakken naar de vierde plek in die rangschikking.

Friday succesvoller dan het origineel
Friday (Dopamine Re-Edit) is nu een grotere hit dan het origineel. Push The Feeling On – New MK Mixes For ’95 was in 1995 goed voor 300 punten, maar de versie met Riton en Mufasa & Hypeman staat nu op 327. Daarmee is de remake nu dus succesvoller. De track moet wel een stap je terug doen: van 3 naar 4.

P!nk bij de 10 succesvolste Top 40-acts ooit
P!nk staat met Cover Me In Sunshine voor de vierde week op nummer 5. De Amerikaanse treedt deze week toe tot de 10 meest succesvolle Top 40-acts ooit. Ze passeert Ed Sheeran die ook deze week in de Top 40 staat maar minder succesvol is. Zijn Afterglow levert in de lijst van deze week zeven plaatsen in op nummer 28.

Twee keer top 10 voor David Guetta
David Guetta is de tweede act in 2021 die met twee gelijktijdige hits in de top 10 staat. Bed (met Joel Corry en Raye) stijgt van 7 naar 6, terwijl Floating Through Space (met Sia) van 13 naar 9 opstoomt. Maan is Guetta's voorganger: zij stond op 6 en 13 maart met Blijven Slapen en Als Ik Je Weer Zie in het bovenste kwart. Het is overigens niet voor het eerst dat David Guetta met twee nummers tegelijk in de top 10 staat, want dat zagen we al in maar liefst zes eerdere weken: op 12 september 2009 (1 week) met When Love Takes Over en Sexy Bitch, en van 15 november 2011 tot en met 3 december 2011 (5 weken) met Titanium en Without You. 

Raye evenaart Raye
Bed is voor Raye haar vijfde Top 40-hit. Slechts één keer eerder stond ze in de top 10 en dat was in 2017 met You Don’t Know Me – Na Na Ay! Die track, met Jax Jones, kwam toen tot nummer 6 en daar staat de Britse ook deze week.

16 plekken winst voor Rasputin
2021 lijkt het jaar te worden waarin disco zijn revival beleeft. Rasputin was vorige week, in de remake van Majestic, de hoogste binnenkomer in de Top 40. De Boney M.-hit die oorspronkelijk in 1978 al in de lijst stond is nu, met 16 plaatsen winst, op nummer 17 de snelste stijger.

Binnenkomers
Deze week verlaat Nu Wij Niet Meer Praten, het duet dat Jaap Reesema met Pommelien Thijs maakte, na 23 weken de lijst. Jaap weet meteen een volgende notering te scoren, via Alles Komt Goed dat op nummer 32 de hoogste nieuwe is. Leave A Little Love van Alesso en Armin van Buuren (#40) en Alles van Miss Montreal (#37) zijn de andere twee nieuwkomers. Via Alles en Alles Komt Goed hebben we nu 1997 Nederlandstalige hits in de Top 40 geteld. Hadden we ook de 4 Friestalige Top 40-hits meegeteld, dan zouden we deze week de grens van 2000 passeren. Zover is het nog net niet. Ergens in de komende weken zullen we dus de 2000e Nederlandstalige hit gaan verwelkomen. Je leest hier alles over de drie binnenkomers.

Bekijk hierde complete Top 40 van deze week!