Alles Komt Goed is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Jaap Reesema Miss Montreal Alesso Armin Van Buuren
Alles Komt Goed is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

Jaap Reesema komt deze week met zijn track Alles Komt Goed het hoogst de Nederlandse Top 40 binnen. Het nummer voert een stoet van drie nieuwkomers aan in de Lijst der Lijsten, want ook Alles van Miss Montreal en Leave A Little Love van Alesso en Armin van Buuren noteren een eerste week.

32 (--) ALLES KOMT GOED – Jaap Reesema
"Een opvolger van een succesvolle plaat is doodeng. Ik voel zeker druk!” Dat zei Jaap Reesema over zijn nieuwe single Alles Komt Goed. Dik tien jaar na het winnen van de talentenjacht X-Factor en een aantal tipparade-noteringen, voornamelijk onder de naam Jake Reese, kwam deze winter eindelijk de grote doorbraak voor de 36-jarige Jaap. Na wat succes in België haalde zijn duet met de Vlaamse zangeres Pommelien Thijs, Nu Wij Niet Meer Praten, ook in Nederland de eerste plaats. Met zijn nieuwe single Alles Komt Goed wil Jaap proberen dat succes te evenaren. Titel en tekst verwijzen volgens Jaap zelf naar het verloop van zijn carrière. ‘Alles komt goed’ is een zin die Jaaps vrouw Kim vaak tegen hem zegt.

37 (--) ALLES – Miss Montreal
Haar deelname aan het AVROTROS-programma Beste Zangers heeft Sanne Hans, oftewel Miss Montreal, veel opgeleverd. Zo scoorde ze met de Stef Bos-cover Door De Wind de tot nu toe grootste Top 40-hit uit haar carrière. Ook ontmoette Sanne bij de opnames Suzan & Freek en bleek er een goede klik te zijn. Miss Montreals nieuwste hit, Alles, is dan ook mede geschreven door het stel, dat momenteel zelf op de derde plaats in de Top 40 staat met Goud. Tijdens het schrijven van Alles ‘pingelde’ Suzan mee op piano en dat vond Miss Montreal zo goed klinken dat ze de vriendin van Freek vroeg om ook op de uiteindelijke track piano te spelen. Alles is Miss Montreals zeventiende Top 40-hit en haar zesde in het Nederlands.

40 (--) LEAVE A LITTLE LOVE – Alesso & Armin van Buuren
Alesso en Armin van Buuren kwamen elkaar voor corona al jaren tegen op grote dancefestivals en daar ontstond het idee om eens samen een track te maken. Door hun volle agenda’s werd dat plan telkens uitgesteld, maar nu er door de coronapandemie al een jaar geen festivals en evenementen zijn, besloten de Zweed en de Nederlander om alsnog samen de studio in te duiken. Het resultaat is de track Leave A Little Love, die op Valentijnsdag al werd aangekondigd door middel van een cryptische teaser op sociale media. Twee maanden later heeft Alesso zijn vierde Top 40-notering te pakken, terwijl Armin de teller op 38 hits zet. De zanger die je op Leave A Little Love hoort is de Britse singer/songwriter Tom Martin.

Foto: YouTube