Bad Memories is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Meduza James Carter Elley Duhé Fast Boy
Bad Memories is meest gedraaide hit

Het is Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy gelukt om de eerste plek van de Airplay Top 40 te veroveren.

Bad Memories kwam op 6 augustus voor het eerst binnen in de lijst. Pas twee weken geleden tikte de track voor het eerst de tweede plaats in maar bleven zowel P!nk (Never Gonna Not Dance Again) als Ed Sheeran (Celestial) net wat machtiger in de lijst. In de 18e week weet Bad Memories dan de eerste plaats te bereiken. Het is de tweede track in 2022 die er zo lang over deed om op nummer 1 te komen. In februari kwamen Ofenbach en Ella Henderson ook in de 18e week voor het eerst bovenaan de Airplay Top 40 met Hurricane.

Achter Bad Memories keert I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha terug op nummer 2 en zakt de nummer 1 van afgelopen week, Celestial van Ed Sheeran, naar nummer 3. This Is The Moment van Son Mieux, vorige week de hoogste nieuwe op nummer 9, klimt vijf plaatsen naar nummer 4.

De lijst van afgelopen week was afwijkend omdat Qmusic de Q Top 1000 uit heeft gezonden. Deze week herstellen de tracks in hogere rotaties op Qmusic zich in de lijst. Zo zien we bijvoorbeeld dat Kernkraft 400 (A Better Day) van Topic en A7s, vorige week de snelste zakker op nummer 40, nu de snelste stijger is. De track klimt 26 plaatsen naar nummer 40. Come Around Again van Armin van Buuren, Billen Ted en JC Stewart lijken we komende week niet meer terug te gaan zien. Dat is, met 23 plaatsen verlies, op nummer 40 de snelste zakker.

In de lijst zien we 7 binnenkomers. Lost Without You van Kygo en Dean Lewis stond twee weken geleden op nummer 21 maar verdween vorige week uit de lijst. Deze week keert die track, als hoogste binnenkomer, terug op nummer 15. Dat is voor Lost Without You een evenaring van de hoogst bereikte plek tot nu toe. Weapons van Ava Max is de hoogste van twee nieuwe hits op nummer 33. Ook Snelle weet met 5 Voor 12, een release van afgelopen vrijdag, al binnen te komen in de lijst op nummer 38.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40

1 ( 2) BAD MEMORIES- Meduza x James Carter ft. Elley Duhé + Fast Boy

33 (--) WEAPONS- Ava Max

38 (--) 5 VOOR 12- Snelle