Bad Guy van Billie Eilish hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Billie Eilish Jonas Blue
Billie Eilish

De Top 40 van deze week telt drie splinternieuwe hits. Billie Eilish komt als hoogste van die tracks de lijst binnen met Bad Guy.

25. BAD GUY – Billie Eilish

Met Bad Guy heeft Billie Eilish haar derde Top 40-hit in vijf maanden te pakken. En meteen de meest succesvolle van de drie in de lijst, want When The Party’s Over en Bury A Friend bleven steken op respectievelijk de 26ste en de 29ste plaats. Bad Guy overtreft dat meteen door op nummer 25 binnen te komen. Alle drie de hits van de nog maar zeventien jaar jonge Amerikaanse, die voluit Billie Eilish O’Connell heet, vind je op haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Dat verscheen twee weken geleden. Billie heeft een drukke zomer voor de boeg, want ze is te zien op een groot aantal Europese festivals. Ze staat bijvoorbeeld op het Engelse Glastonbury, Pukkelpop in België en bij ons op Lowlands.

What I Like About You lijkt de eerste Top 40-hit voor de Deense zangeres Theresa Rex, maar niets is minder waar. Een paar maanden geleden lekte namelijk uit dat zij degene is die de hit Solo Dance van Martin Jensen heeft ingezongen. Bijna twee jaar lang werd geheim gehouden wie de zangeres was op de track, die in het voorjaar van 2017 twee weken in de Top 40 stond, met een 37ste plaats als hoogst behaalde positie. Credits kreeg Theresa dus niet voor die bijdrage. Van Jonas Blue krijgt ze die wel voor What I Like About You. De 29-jarige Britse dj en producer, die eigenlijk Guy James Robin heet, heeft met deze track zijn zevende Top 40-notering te pakken. Qmusic riep What I Like About You onlangs uit tot Alarmschijf.

35. ROLLER COASTER – Danny Vera

Al tien jaar verzorgt Danny Vera de muzikale omlijsting van de voetbalpraatprogramma’s van Johan Derksen. In het begin om naamsbekendheid op te bouwen, inmiddels gebeurt dat vooral uit loyaliteit naar Derksen, die Danny Polfliet, zoals de 41-jarige zanger uit Zeeland eigenlijk heet, destijds een podium gaf. Momenteel is Danny Vera naast Veronica Inside druk met de Pressure Makes Diamonds theatertour. De titel verwijst naar het in twee delen verschenen album met die naam. Roller Coaster is Danny’s Top 40-debuut. Verder dan een Tipparade-notering met Tomorrow Will Be Mine, in 2011 de themasong van het Tour de France-programma Tour Du Jour, kwam hij nog niet. Qmusic koos Roller Coaster als Alarmschijf.

Foto: artwork