Back To You is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Lost Frequencies Elley Duhé X Ambassadors Davina Michelle Metejoor Hannah Mae
Back To You is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Ex-Alarmschijf Back To You, de niet alledaagse samenwerking van Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors, voert deze week het rijtje van drie nieuwe binnenkomers aan in de Nederlandse Top 40.

28 (--) BACK TO YOU – Lost Frequencies, Elley Duhé & X Ambassadors
2022 was een succesvol jaar voor Lost Frequencies. Felix de Laet, zoals de 29-jarige dj en producer uit België eigenlijk heet, deed een aantal grote liveshows op festivals en in zalen als AFAS Live in Amsterdam. Ook scoorde hij met Questions (samen met James Arthur) een dikke Top 40-hit, kreeg zijn eigen radioshow bij Qmusic en mag zich zelfs de meest gedraaide artiest van dit jaar op de Britse radio noemen. Op de valreep van 2022 scoort Felix een nieuwe hit. Back To You is een samenwerking met Elley Duhé en zanger Sam Harris van X Ambassadors. Haar ken je onder meer van haar zang op Bad Memories van Meduza en X Ambassadors brak in 2015 door met Renegades. Qmusic koos Back To You als Alarmschijf.

34 (--) JANUARY WITHOUT YOU – Davina Michelle
Als je in de laatste weken van het jaar je radio aanzet, kom je op bijna elke zender in Nederland wel iets speciaals tegen. Zo heeft Qmusic de Escape Room, zenden NPO Radio 2 en Radio 10 respectievelijk de Top 2000 en de Top 4000 uit en bij NPO 3FM en Radio 538 is er in de vorm van Serious Request en Missie 538 een week lang een goede doelenactie te horen. Radio 538 zamelde geld in voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en haalde dik vier miljoen euro op. Davina Michelle schreef op verzoek van Radio 538 een speciaal ‘anthem’ voor de missie, dat ze zowel bij de opening als de afsluiting van de actie live kwam zingen. January Without You heet het en dat is de veertiende Top 40-notering voor Davina.

38 (--) WAT WIL JE VAN MIJ – Metejoor & Hannah Mae
In zijn thuisland België scoort Metejoor de ene hit na de andere en nu lijkt Joris van Rossem, zoals de 21-jarige zanger uit Duffel eigenlijk heet, ook in Nederland door te breken. Anderhalf jaar geleden stond Metejoor al eens in de Top 40, toen hij samen met Babet de single 1 Op Een Miljoen uitbracht. Die hield het vier weken vol, met een 29ste plek als hoogtepunt. Daarna strandden duetten met Emma Heesters (Rendez-Vous) en Snelle (Kijk Ons Nou) allebei in de Tipparade. Nu is Metejoor terug in de Top 40 met Wat Wil Je Van Mij. Dat is een duet met de 24-jarige Hannah Schoonbeek uit Emmen, oftewel Hannah Mae. Zij stond in 2019 in de Tipparade met Back To You, maar haalde de Top 40 nog niet eerder.

Foto: cover single Where Are You Now