As It Was van Harry Styles 14 weken op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Flemming Benson Boone OneRepublic Alesso Zara Larsson Maan De Jeugd Van Tegenwoordig Rema LF System
As It Was van Harry Styles 14 weken op 1 in de Top 40

As It Was heeft nauwelijks concurrentie en dat maakt dat Harry Styles nu voor de 14e week de Nederlandse Top 40 aanvoert.

De 28-jarige Brit lijkt met gemak af te stevenen op het record van de langst genoteerde nummer 1-hit ooit. In 2018 stond One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa totaal 16 weken op de eerste plaats en die prestatie komt nu binnen bereik. In de rijke historie van de Nederlandse hitlijst zijn er slechts vijf andere hits die de grens van 14 weken (of meer) op 1 wisten te bereiken.

Top 5 ongewijzigd
De volledige top 5 van de lijst is ongewijzigd en dat is voor de vierde keer dit kalenderjaar. Flemming staat met Automatisch voor de tweede week op nummer 2 waar Benson Boone met In The Stars nu voor de tweede week op nummer 3 staat.

Alesso en Zara Larsson schieten de top 10 in
Twee tracks stomen flink op. I Ain't Worried van OneRepublic schiet van 9 naar 6 en kan de top 5 ruiken. Het is voor de vierde keer dat de Amerikaanse groep in de 6 weet te komen. Eerder gebeurde dat met Apologize (met Timbaland, nummer 1 in 2007), Counting Stars (#3 in 2013) en Run, dat vorig jaar tot de vierde plek wist te komen. Alesso en Zara Larsson gaan nog harder. Words neemt een sprintje en schiet van 17 naar 9. Dat betekent dat Alesso voor het eerst sinds 2015 in de top 10 staat. Zara Larsson stond in 2017 via Symphony (met Clean Bandit) voor het laatst bij de 10 populairste tracks van ons land. Voor Zara is het haar zesde top 10-hit, terwijl Alesso nu op twee staat. 

Naar De Maan en Calm Down op weg naar de top 10
Buiten de top 10 vallen Naar De Maan van Maan en De Jeugd Van Tegenwoordig en Calm Down van Rema op. Beide ex-Alarmschijven gaan in een flink tempo door de lijst. De zangeres en de hiphopformatie gaan van 14 naar 11, terwijl de Nigeriaanse artiest 7 plaatsen wint en op 16 stilvalt. 

Afraid To Feel is de snelste stijger
Afraid To Feel van LF System is op nummer 21 de snelste stijger. Het Schotse dj-duo gebruikte I Can’t Stop (Turning You On) van Silk uit 1979 als uitgangspunt en wist daar eerder deze maand al de eerste plek van de Britse hitlijst mee te bereiken. Afraid To Feel stijgt 14 plaatsen.

Binnenkomers
Stay With Me van Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey en Pharrell Williams is op nummer 38 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. De vier artiesten zijn samen goed voor 71 Top 40-hits en nooit eerder wist er een samenwerking van vier acts binnen te komen in de lijst terwijl ze afzonderlijk allemaal al een nummer 1-hit wisten te scoren in de Top 40. Alles over de nieuwkomers check je hier

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube