As It Was pakt eerste plek terug in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Ed Sheeran Camila Cabello Flemming Benson Boone Måneskin Imanbek Byor Zoë Tauran Bilal Wahib S10 Sam Ryder
As It Was pakt eerste plek terug in de Top 40

Na een week afwezigheid keert Harry Styles deze week weer terug op de eerste plek van de Nederlandse Top 40. As It Was verslaat De Diepte van S10.

Vorige week wist S10 met overmacht de eerste plek van de lijst op te eisen. Deze week is er duidelijk minder aandacht voor De Diepte, want de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival zakt naar nummer 3. Daardoor kunnen Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran een plekje winst pakken en naar nummer 2 stijgen. Ed stond met zijn 27 Top 40-hits inmiddels 35 weken op nummer 1. Toch heeft hij inmiddels nog meer weken op nummer 2 gestaan. Vanaf deze week zijn dat namelijk 36 weken. Recordhouder is hij daar nog niet: Justin Bieber, die zelf 47 weken op 1 stond, tikte plek 2 in de Top 40 zelfs 49 keer aan (waarvan 11 keer samen met Ed Sheeran op I Don’t Care – de hit met de meeste weken ooit op nummer 2). Ook The Beatles stonden 38 weken op nummer 2.

Harry Styles profiteert nadrukkelijk van de release van Harry's House, zijn derde studioalbum, en keert terug op nummer 1. Slechts één keer eerder kwam het voor dat een hit een nummer 1-reeks voor één week wist te verstoren. Dat presteerde Dua Lipa in 2017 met New Rules door Mi Gente van J Balvin en Willy William voor een weekje terug te verwijzen naar nummer 2. As It Was van Harry Styles staat nu voor de zesde week op nummer 1.

Derde top 10-hit voor Flemming
In de top 10 is het verder rustig: de nummers 4 t/m 8 staan namelijk op dezelfde positie als vorige week. Trompeta van Willi William blijft stabiel op 4, Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa blijft stationair op 5 en Anyone For You (Tiger Lily) blijft plakken op 6. Where Did You Go? van Jax Jones en MNEK blijft roerloos staan op 7, vlak boven In The Dark van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants dat op 8 blijft zitten. Flemming scoort na Amsterdam en Zij Wil Mij opnieuw een top 10-hit. Automatisch schiet van 15 naar 9 en houdt de Brabantse zanger op een 100%-score. Crazy What Love Can Do van David Guetta, Becky Hill en Ella Henderson besluit de top 10, door niet te stijgen en niet te dalen.

Supermodel en Solo gaan het hardst
Met In The Stars had Benson Boone vorige week de snelste stijger te pakken. Deze week gaat de Amerikaan iets minder hard omhoog dan de 14 plaatsen van toen, maar met een stijging van 22 naar 16, zal hij ongetwijfeld tevreden zijn. Met zijn debuut-hit Ghost Town kwam hij niet verder dan de twintigste plek. Belly Dancer van Imanbek en Byor duikt onder In The Stars wat dieper de top 20 in: vorige week stonden de twee acts nog op 20, deze week zijn ze op 17 terug te vinden. Twee hits weten deze week de meeste winst te pakken. Måneskin, de winnaars van het Eurovisiesongfestival van vorig jaar, klimmen zeven plaatsen naar nummer 19 met Supermodel. Ook Zoë Tauran en Bilal Wahib klimmen met Solo zeven plaatsen en komen daarmee op nummer 26.

Drie Songfestival-hits in de Top 40
In navolging van S10 en Kalush Orchestra weet deze week ook Sam Ryder in de Top 40 te komen. Space Man, afgelopen week de Alarmschijf op Qmusic, zorgt er nu voor dat er voor het eerst sinds 1998 weer drie gelijktijdige hits van het Eurovisiesongfestival in de Top 40 staan. De Britse zanger treedt ook in de voetsporen van The Common Linnets. Hun Calm After The Storm was in 2014 de vorige nummer 2 van het Eurovisiesongfestival in de Top 40. Space Man van Sam Ryder is de hoogste van drie nieuwe binnenkomers op nummer 29. Check hier alles over die nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube