Airplay Top 40: Rise schiet omhoog

- Hitlijsten

 George Ezra Jonas Blue
Jonas Blue

In de afgelopen vier weken kwam Rise van Jonas Blue en Jack & Jack niet verder dan plek 17. Deze week schiet de track 13 plaatsen omhoog naar nummer 4.

Daarmee lukt het Jonas Blue opnieuw om een succes te scoren op de Nederlandse radio. In oktober van het vorige jaar stond ook Mama, de vorige track van de Britse dj, in de top 3. Rise lijkt nu ook hard op weg naar het erepodium van de Airplay Top 40. Die wordt deze week voor de tweede week aangevoerd door Shotgun van George Ezra. Hurt Somebody (van Noah Kahan en Julia Michaels) komt in de 16e week voor het eerst in de top 3 en wel op nummer 2. Precies een maand geleden kwam die track tot nummer 4 en dat was, tot nu toe, de hoogst bereikte positie. We Can Do Better van Matt Simons, inmiddels ook al weer 15 weken in de lijst, klimt omhoog naar nummer 3 en staat daarmee voor de vierde week op het erepodium van de meest gedraaide hits op de Nederlandse radio.

De Airplay Top 40 van deze week telt twee nieuwe hits met Electricity, de samenwerking tussen Silk City en Dua Lipa, als hoogste binnenkomer op nummer 15. De vorige hit van Dua Lipa, One Kiss, zakt 9 plaatsen naar nummer 40 en is daarmee de hekkensluiter. Sneller omlaag gaat het deze week voor These Days (van Rudimental, Jess Glynne en Macklemore) dat met 11 plaatsen verlies de snelste zakker is op nummer 22. Girls Like You, de hit van Maroon 5 en Cardi B, komt bescheiden binnen op nummer 39.

De complete Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 1) SHOTGUN- george ezra

4 (17) RISE- jonas blue ft. jack & jack

15 (--) ELECTRICITY- silk city & dua lipa

39 (--) GIRLS LIKE YOU- maroon 5 feat. cardi b